Rasmus_845x230_Nyhet_NY

Rasmus Sjöberg tillbaka till Honda!

Vi på Honda Mc är väldigt glada och förväntansfulla med att Rasmus Sjöberg är tillbaka på Honda CRF450R-18. Rasmus kommer att köra SM säsongen 2018 genom Speed Equipment som ägs av Daniel Stålberg.

Rasmus har kommit igång med träning sedan ett tag bakåt efter skadorna han drog på sig tidigare under -17 års SM säsong och även börjat lägga timmar på sin CRF450R. Vi tror att kombinationen Rasmus Sjöberg och den nya Honda CRF450R är den mix som kommer att räcka långt i 2018 års MXSM-serie.

IMG_0674---845x320_NY

Nya Honda CRF250R – provkörning på Pontesfondato MX track strax utanför Rom, Italien!

Omdömena om nya CRF250R av journalister från delar av Europa och Sverige, helt klart var alla imponerade av motorns beteende, racemotor som kräver aktiv körning och trivs bäst på mellan- och toppvarv, ”här är det få konkurrenter som har mer att ge” var den allmänna kommentaren. Även om det var mycket snack om motorn gick det snabbt över till hur hanteringsbar 2018 år CRF 2018 är, lättsvängd, grym fjädring fram och bak. Körställningen pratades det en hel del om och 2018 års CRF250R upplevdes som att det fanns mer plats för föraren och att det kändes väldigt naturligt att stå upp, de fick ingen känsla av att ”hänga” över styret.

Banan, Pontesfondato MX track var en perfekt 250 bana. En hel del knixiga parti kombinerat med nästan supercross sektioner och bra fullfarts rakor där motorn verkligen kunde varvas ut.
Att vädret var helt perfekt, torr bana och 18-20 grader gjorde verkligen att Honda CRF250R kunde testas på bästa möjliga sätt och den bevisade att den hör hemma i 250 toppen gällande motor, chassi, fjädring och bromsar.

IMG_0643

Fredrik Werner in Action på nya CRF 250R

 

IMG_0647IMG_0648

Fredrik Werner in Action på nya CRF 250R

 

IMG_0661

IMG_0664

Fredrik Werner in Action på nya CRF 250R

 

IMG_0674

Start med Tomas från tidningen Race Magazine, Tim Gejser från Honda och Fredrik Werner från Nilssons motor.

IMG_0678

Start mellan Fredrik Werner och Tim Gejser, vem vann? Honda CRF250R så klart!

 

IMG_0682

EDDIE_845_320

Eddie Karlsson Nordisk mästare i Trial 2017

Eddie Karlsson vann sin femte Nordic Outdoor
Trialmästerskap i Kråkeröy, Norge.

Eddie:
”Det var en bra helg i Norge, bra organiserat event och bra tävlingssektioner. Jag är verkligen glad över att vara i topp efter några dåliga resultat i de senaste tävlingarna. Stort tack till alla sponsorer och team ”.

Nordiska mästerskapet 2017 Kråkeröy – Norge 12.08.2017
1. Eddie Karlsson, Honda RR, 24
2. Ib Andersen, GasGas; 47
3. Sondre Haga, TRS; 70

Foto: Arne Hedin

Eddie_SM_845x320

SM TRIAL – Eddie tog seger i Kungsbacka!

Årets två första SM deltävlingar i trial gick av stapeln i Kinna och Kungsbacka under helgen 6-7 maj.

Montesa-Hondas Eddie Karlsson dominerade bägge dagarna med endast en prick per dag vilket gett Eddie ledningen i SM tabellen.
Bägge dagarna hade torrt och fint väder vilket gjorde tävlingarna rättvisa för alla förare. När Eddie Karlsson kom ”hem” till Kungsbacka var det många som gått man ur huse för att heja på honom. Mest av all hördes Eddies kompisgäng som hördes jubla efter varje nolla Eddie tog (29st), ett jubel som hade gjort sig hört på vilken fotbollsarena som helst. De fick dessutom med sig stora delar av publiken vilket gjorde tredje varvet till en folkfest i skogen.

Som det fullblodsproffs Eddie är lämnades inget åt slumpen. Montesan-Honda hojen var 100% racepreppad, och hans ”Minder” taggad till tusen. Alla sektioner besiktigades med största noggrannhet, varje gång. Det blir ju mycket besiktning då det är tio sektioner som skall köras tre gånger. Men förutsättningarna kan ändras under tävlingens gång så det gäller att inte slarva. Väl framme vid de stora hindren i sektionerna var det maximal koncentration vilket är ett måste om man vill undvika sätta i foten och få prick, för det är ju inte många sporter man vill vara nollad i.

Sponsrade förare

Honda MX Team Sweden komplett och redo för 2017 års säsong

Tom Johnsson blir Honda MX Team Swedens nya förare i MX1. Tom kommer att köra genom ett samarbete mellan Honda MC och Speed Equipment Racing Team.

Det är även klart att Max Erlandsson och Albin Larsen kommer att köra i teamet under 2017 – 2018 i MX2.

Sedan tidigare är Frida Östlund och Natalie Kane Honda MX Team Swedens förare i MX Girls.

MX1 Tom Johnsson 2#

Tom Johnsson har plockat medaljer och pallplatser sedan juniortiden – JSM Silver 2010 och 2012, JSM Guld 2013 och SM Silver 2014. Målet för 2017 är att stå överst på prispallen i SM. Några inhopp i Danska Mästerskapen och VM ligger också i planen och självklart att spänna musklerna i Gotland Grand National.

”Jag är jätte glad över att ha skrivit på för Honda MC Sverige och ser fram emot ett samarbete i 2 år framöver. Det ska bli riktigt roligt att få börja köra nya CRF450R och det kommer verkligen bli lite nytändning inför nästa år med nytt märke så det ska bli sjukt roligt.

Jag har även skrivit på för Speed Equipment Racing Team för 2017 och jag kommer att stå hos dem under alla SM. Det ska bli riktigt roligt att jobba tillsammans igen. Jag hade ett samarbete med dem 2012 så jag känner alla där och vet att de kommer se till att jag har de bästa produkterna att jobba med. ” 

MX2 Albin Larsen 472#

Albins lista över segrar är lång –  bl a 3a EM 2014 EMX150, 4a EM 2015 EMX150, 3a SM 2015 MX2U och 2016 blev han första förare född -00 att ta Elitlicens och SM-poäng. Han har över 80 segrar i Guldhjälm/Ungdom VMX, MXSyd, Tv-cross, MXArena och Grand Junior, Danmark.

”Känns riktigt bra att fortsätta samarbetet med Honda.

Honda satsar framåt och ett 2 års-kontrakt visar att dom har förtroende och tror på mig.

Det är också bra att vi är en grupp med många seriösa människor och att det blir positivt team ute på banorna.

Mitt största fokus till nästa år är JSM och stora SM i MX2 där jag ska visa vad jag verkligen kan. Ska även köra Danska MX2 Mästerskapen och Elitserien för Kil.”

MX2 Max Erlandsson 122#

Även Max har trots sin ålder många segrar på sin meritllista – senast med bl a segern i GGN. Deltävlings-seger i Sverige cupen och wildcard till SM i MX2. 9a EM 2014 EMX150 och vinst i Dråpslaget 85cc – Sveriges största ungdomstävling – är några av resultaten under ungdomstiden.

”Detta känns jättebra och jag är stolt över att få vara en del av Honda-familjen.  Jag har ju kört Honda hela mitt liv, så nu när jag är med i Honda Mx Team Sweden känns det som ett naturligt steg i min elitsatsning.

Skall bli riktigt kul att få testa den nya hojen som kommer i början på nästa år. Som det ser ut idag kommer jag att köra Svenska och Danska Mästerskapen, Engelska U19/RFX Championship-mästerskapet samt Gotland Grand National.

Jag går första året på motocross-gymnasiet i Tibro och det kommer vara till stor hjälp då vi får professionell coachning med all träning så jag ser fram emot säsongen 2017.”

Leif_845

Leif Berglund vann World Vet Motocross Championship på Glen Helen i Kalifornien.

Vi har fått en exklusiv intervju med Leif Berglund från Luva Motor och Fritid, som vann World Vet Motocross Championship på en Honda CRF450!

Berätta om hur det kommer sig att du var med och tävlade:
-Vi är 5 crosskompisar som gillar att åka ihop. Jag fyller 50 år nu i november så jag fick tävlingen i present av kompisarna, det bästa var att dom hängde med!

Hur har du förberett dig?
-Jag har kört mycket ”motionscross” innan, även snöskotercross. Har tävlat i det , men inga större tävlingar. Har inte tränat alls mycket körning, men har tränat mycket fysträning. Var mest orolig för händerna, att dom inte skulle hålla hela tävlingen.

Vi åkte ner några dagar innan, så i 3 dagar tränade vi på banorna där. Det är verkligen superhäftiga banor där. Helt annorlunda än våra!

Vad är det som skiljer?
-Allt skiljer, dom är större, fräckare och roligare. Tävlingarna är också mycket annorlunda. Det är ett så hajpat, fotografer överallt, journalister, och publiken är större.

Hur tänkte du under loppet?
-Jag kom ut som 6:a ungefär, låg bra till något varv, sedan var jag 2:a på varv 3. Då blev jag så taggad! Varvet efter hade jag ledningen. Folk flockades runt mig, kändes jättekonstigt, men man rycks med av publiken och jag gav verkligen allt.
Andra heatet fick jag en dålig start och var på plats 15-16, sedan körde jag upp mig till andra plats. Jag verkligen slet för att komma ikapp och det var en skön känsla att veta att nu har jag segern inom räckhåll!

Har har du tänkt kring din utrustning?
-Jag kör på vanliga basicsaker, inget speciellt, förutom hojen då! På hojen Honda CRF450 så är det mesta original.

Vad har du för framtidsmål?
-Att försöka komma dit igen och köra.

Max

Max Erlandsson vann GGN, ungdomsklassen!

Vi har fått en exklusiv intervju med Max Erlandsson, 16 år, som vann GGN ungdomsklassen på en Honda!

Berätta om loppet:
-Det kändes bra, jag kände mig stark och kände att jag hade allt under kontroll. Jag gjorde en hyfsad start, kom ut som 10:a ungefär och det kändes direkt att detta kan jag fixa, jag hade farten med mig och var snabb.

Hur har du förberett dig inför en sådan krävande tävling som Gotland Grand National ändå är?
-Vi, pappa och jag, har inte lämnat något åt slumpen. Eftersom man startar med kick, så har vi övat mycket kickstarter. Det har blivit väldigt mycket fysträning på Crosskolan i Tibro och vi har lagt mycket tid på alla detaljer te.x. gått igenom utrustningen noga.

Vad betyder det att pappa Patrik också kör?
-Det betyder mycket. Han hjälper mig mycket med tips och trix. Han har koll på hur det funkar.

Vad har du för framtidsmål?
-Att nästa säsong ta poäng i 250-klassen, att stå på pallen såklart! Jag ska även testa att köra MX1. Kanske EM!

Du går på Tibro Crossgymnasium. Hur är det där?
-Jättebra! Det är mycket träning, mycket bra kompisar och go gemenskap.

Vad tycker mamma om att du kör?
-Hon är orolig, men nu har hon börjat vänja sig!

Albin Larsen

#472 Albin Larsen på Tele2 Arena och 24MX Supercross

På Tele2 Arena, i skymundan av alla superproffs fanns Albin Larsen. Trots att allt inte gick som det var tänkt så summerade Albin Supercrossen som lyckad och riktigt kul!

100 beställda Albin Larsen-posters räckte inte, kön var konstant för en signerad plansch, Albin säger; ”Jag minns hur det var när jag var liten, hur kul det var med plancher! Men det kändes lite konstigt när 25-åringar, mammor och pappor ville ha selfies och plansch.”

Whoopie-sektionen, av tradition där svenskarna är mest efter de stora Supercross-proffsen och det tekniskt svåraste på banan. Proffsen tränar just denna sektion ca 1 tim/dag, Albin körde för första gången whoopisar på Herning Supercross i våras, och har inte kört det sen dess. Varför? Det finns inga whoopisar på någon banan i hela Sverige, eller någon Supercrossbana heller för den delen…

Det tränade ögat ser det enorma bakdrevet (53 kugg/std 49), den stenhårda SX-fjädringen som är i princip stum, hur Albin står på tå på fotpinnarna för att hjälpa fjädringen och blicken som är fäst i ingången på kurvan efter sektionen. Svårt? Ja, löjligt svårt är svenskarnas standardsvar.

Albin körde bra och var mycket närmare världsstjärnorna än vad han själv trodde före race. 4 hårda krascher satte dock stopp för en bra placering men summeringen är ändå; Supercross är vrålkul, även mot världs- och Europa-eliten!

Som Albin sa på väg till Stockholm; ”Pappa, det är första gången i hela mitt liv jag kör en tävling och har som mål att inte bli sist!” Det målet överträffade han med råge efter stundtals riktigt bra körning.

Mycket har hänt under året och mycket nytt har dykt upp som Albin aldrig behövt tänka på förut. Tidskval; Albin har tidigare kört 100% under 1-2 varv på tidskval och blivit 1 till 3:a i resultatet och sen lattjat och provat olika spår resten av tiden. I SM och Supercross mot världseliten räcker inte det, där måste man använda hela tidskvalet och försöka pressa sig det yttersta för att få så bra startspår som möjligt.

En annan sak är varvningar, Albin har aldrig tidigare i sitt liv blivit varvad på tävling förrän i år och som han själv säger; ”Jag vet inte hur man blir varvad, jag har alltid varit den som varvar andra.”
En dålig start i SM och du fastnar runt 20e plats betyder att du blir varvad i slutet på heatet.

En tredje sak är starterna där Albin varit för snäll in i startböj, lämnat för mycket plats framför och bredvid sig. Helt enkelt och förståeligt inte tagit för sig som man behöver i SM.

Tävlingen; Annorlunda upplägg där 22 förare körde 4 finaler a´ 10 varv.
Träning 1 a´10 min; Albin körde bra, hoppade alla hopp, sektioner inkl tripplar nästan direkt. Det såg riktigt bra ut i svenskarnas akilleshäl; ”Whoopie-sektionen” där Albin attackerade hårt som man ska och körde jämt med de flesta.
Träning 2 a´10 min; (Tidskval); Albin kör 100% under ett helt varv 3 ggr, tar ca 2 min och rullar runt i 8 min…

Heat 1
Albin med startspår på yttern får instruktionerna; Du är grymt snabb i utsläppet och de första 30 m på alla starter. Här är startrakan hälften så lång som utomhus så du kommer troligtvis vara i täten in i kurvan, även om du har 250cc och de andra 450cc.
Mycket riktigt, Albin runt 8:a in mot startböj men väljer en stor ytterkurva istället för att vika in och ta plats från dom andra vilket betyder att 10 förare smiter förbi innanför.
Bra körning och är uppe på 14:e plats när han krashar tungt i whoopie-sektionen. Upp igen och tar tillbaka några tappade platser men i dubbelhoppet före målgång händer det otäckaste som kan hända i Supercross, Albin landar rakt på en annan förare, som tur var efter ett av de mindre hoppen.
Den amerikanska tjej-superstjärnan Vicki Golden väjer för en förare och kör in under Albin som hoppat dubbeln, Albin är redan i luften och har ingen möjlighet att väja utan landar tungt på axeln/armen på Vicki och bägge kraschar hårt. Bägge förarna är ok och Albin kör i mål men är mycket rädd och tagen av händelsen, otäckt.

Heat 2
Mycket peptalk om tuffheten in i startböj, om att våga vika in och ta plats.
Albin gör en mycket bra start, och riktigt bra startkurva. Viker in snyggt och tufft och tar för sig riktigt proffsigt och är ut som 13:e man vilket är grymt gjort från yttern.
Kör upp sig till 12:a och kör sitt bästa för dagen med fint flyt i 7 varv innan han missar lite i whoopisarna och en annan förare direkt tränger sig in framför. Albin visar orutin i dessa sammanhang och vinglar undan och kör in i en av alla höbalar som ligger runt banan och kraschar hårt. Är 2 varv efter när han kommer igång och bryter.
Blir också varvad på varv 6 men sköter det snyggt, underlättar för täten men tappar mycket lite själv.

Heat 3
Missar utsläppet helt och är bland de sista ur startkurva.
Kör mycket stressat och har tydligt ont efter 3 tunga landningar på samma axel… Missar det mesta under de 3 varv han kör innan han flyger av banan och landar hårt i betongen utanför banan.
Crossen ordentligt tilltufsad och Albin landar på samma axel igen och bryter.

Heat 4
Albin meddelar att han inte kör mer, att han har för ont.

Summering;
En enormt rolig och lärorik helg, ett fantastiskt event!
Albin visade att han hänger med Europa-eliten i Supercross. En fantastisk insats efter 3 träningar på banor som är hälften av vad banan på Tele2 var, och på en 250cc mot övrigas 450cc.
Han växte enormt när han senare på kvällen googlade killarna han tampats med och kört om, flera av dom har kört Main i AMA Supercross USA och är heltidsproffs.
Pappa lärde sig också mycket, av Fredrik Norén med sin amerikanska Supercross-mekaniker som vi stod jämte och pratade mycket med under dagen.

Albin har tränat med Rasmus Sjöberg före racet och vi summerade tillsammans efteråt, killarna var positiva och fastslog; ”Att vi var så här lite efter eliten var kul, får vi bara en helg ifred och träna på en sån här banan så hittar vi snart 2 sek/varv till. Täten åker overkligt fort men topp 10 är fullt möjligt!”
Problemet är att det inte finns någon permanent Supercross-bana i Sverige att träna på… killarna har aldrig kunnat träna på en likvärdig bana. Att jämföra med Amerikanarna och Europeerna som tränar Supercross på likadana banor 2-3 tim/dag…

Om 1 månad körs Tampere Supercross i Åbo/Finland och Albin är inbjuden. Inbjuden innebär i Supercross-sammanhang startpengar + hotell betalt av arrangören. En helt ok policy dom har i Supercross-sammanhang :)

Team #472 Albin Larsen

#472 Albin Larsen

#472 Albin Larsen avslutar säsongen med stil!

En mycket sliten Albin avslutade säsongen med tävling både lördag och söndag i Kils MK´s B-lag i Div 1.
Pappa hade bett att Albin skulle få stå över Elitserie-tävlingen i Enköping lördag för att kunna köra med B-laget på Kinds MK i Svenljunga tillsammans med A-lagen från Kinds, Borås, Örebro, Alingsås, Uddevalla och Tibro.

Möjligheten att få tävla i Svenljunga inför gamla skolkompisar, släkt o vänner händer inte så ofta längre, det är 3 år sedan Albin tävlade i Svenljunga sist. På lördagen gav han flera förare i SM-eliten i 450cc en rejäl match och var bästa 250, på söndagen i Borås samma sak i första heatet innan ett elfel avbröt heat 2.

Div 1 Kinds MK lördag
Tidskval;
3:e tid efter Tom Jonsson och Eddie Hjortmarker följd av Emil Berggren och Mathias Andersson.
Final 1;
De flesta kör 450cc i serien och 250cc som Albin kör ska egenligen vara lite för tunt i starten, ändå ca 10:a ur startböj.
Kör upp sig till 4:a i mål efter att ha lagt sig lätt när han attackerade 3:an sista varvet.
Final 2;
Jämsides med Emil Bergren, Örebro på sin 350cc som 1:a och 2:a in i startböj, följs åt jämsides in i kurva 2 där Albin får ge sig på yttern, 2:a ut.
Jagar och stressar Emil hela heatet följd av Kinds Tom Jonsson och Mathias Andersson. Näst sista varvet pressar sig Tom förbi och Albin slutar 3:a, 30 sek före 4:an Mathias.
Just det faktum att Tom kör om Albin näst sista varvet visar tydligt hur sliten Albin är även om Toms snabbaste varv var 7/10 snabbare (Tom och Albin snabbast för dagen, 1,2 sek före 3:an). Albin har ALDRIG blivit omkörd det sista 5 min på tävling förut, det har alltid funnits vilja och kraft kvar i slutet på heaten, nu var i alla fall krafterna slut.

Div 1 Borås Söndag
Tidskval;
5:e tid på den större banan som ger 450-killarna lite mer fördel gentemot Kinds lite mindre mer tekniska bana, bästa 250cc i alla fall.
Final 1;
5:a i mål efter att ha kört upp sig från ca 10:a starten. Blev därefter nerflyttad 10-placeringar i listan tillsammans med Mathias Andersson för brott mot Gulflagg.
Just Borås har i flera år haft problem med förare som hoppar på Gulflagg och har flyttat flera flaggposter efter att förare, bla Albin påpekat att dom helt enkelt inte syns. ”Vi hoppar inte med vilje, men vi ser flaggorna för sent eller inte alls” har varit förarnas åsikt.
Final 2;
Albin 5:a efter 4-5 varv när ett elfel gör att han bryter.

Danska Mästerskapen
Albin har även kört 5:e och sista deltävlingen i Danska Mästerskapen på Nestveds fantastiska anläggning 11/9 , även där lyste tröttheten igenom ännu mer och han gjorde sin resultatmässigt sämste deltävling och slutade 14:e totalt i Danska Mx2 Mästerskapen 2016.
Ett ”sådär” resultat tyckte Albin även om det gett eko i MX-danmark där Albin också är yngst i mästerskapen.
MX-gymnasiet i Tibro 4 veckor in på terminen;
Den ökade fysträningen, flytten hemifrån och sköta sig själv och crossen med allt vad det innebär har tagit ut sin rätt nu 4 veckor in på terminen och det är en mycket trött och sliten Albin som nu får 1 helgs total vila och 3 helgers tävlingsfritt.
Träningsmängden på skolan ligger på 2-3 pass/dag, 2,5 till 3,5 tim/dag men det är inte mängden träning som gjort Albin trött och sliten utan intensiteten. Albin berättar; ”Varje övning, varje pass är som en SM-Final där alla vill vinna till varje pris, hetsen och tävlingen är grym och hur kul som helst!!”
Dom äldre killarna på Mx-Gym har berättat att första tiden är jobbig, man vill visa upp sig, inte förlora och man tränar med 2:or och 3:or som har 1-2 års träning mer i kroppen.
Samtidigt berättar dom att känslan efter första vintern och den uppbyggnaden är världens grej, man är kung och känner sig urstark när tävlingarna börjar till våren!
Albin trivs mycket bra på skolan och har som han säger själv; ”Vrålkul, varje dag!”
Till helgen har Albin helt ledigt från allt vad cross heter fredag-söndag, på måndag forsätter träningen på skolan och nästa helg börjar Supercross-träningen inför Stockholm och förhoppningsvis Tampere i Finland senare samma månad.
Fortsatt trevlig sensommar :)

Team #472 Albin Larsen

Albin Larsen MX2 2016

Hondas MX2-talang #472 Albin Larsen avslutar SM 2016 ok

Det blev en 20:e och 18:e plats i de två finalerna i SM på Uddevallas VM-bana. Banan var kanon, VM-preparerad och tekniskt mycket svår och arrangemanget var
i toppklass inkl. SM-bankett på lördagskvällen!

Träning; Albin körde 1v på banan, sedan krånglade den numera berömda kabelskon vi bytte sist det var elfel. De kabelskor man köper i satser höll inte samma kvalité som Honda original kabelskor… Felet fixat med ny kabelsko och hojen körklar inför final 1.

Final 1;
Albin gör en mycket bra start och är med längst fram, ingen släpper dock eller ger bort något i dessa sammanhang och hela tätgruppen trycks ut mot yttern och staketet. Albin som kommer längst utifrån kläms mot staketet och tappar ca 15-20 förare innanför.
Albin åker med men har ett problem; Han kan inte banan efter bara 1 vecka på träning. Visst han kan banan sedan, men har inte hoppat in sig, inte kört i dagens spår.
Tappar till 25:e de första 2 varven innan han kan banan, kör upp sig till 20:e  i mål och 1p.

Final 2;
Sådär start, ca 25:e man ur startböj. Ändå ett framsteg då Albin tidigare varit först eller sist i starten, inte riktigt vågar ligga mitt i fältet och kriga om utrymme.
Kör upp sig och plockar killar hela heatet, som vanligt starkast de sista 5 min när de andra tröttnar och Albin som ser det, får energi och oftast gör sina snabbaste varvtider i slutet på heatet. Slutar 18:e i mål/3p

Summering SM 2016
SM-säsongen 2016 är slut och vi kan summera den med, ”sådär”.
Många tycker Albin har gjort bra ifrån sig, Wildcard för SM första Sverige-Cupen och sedan kvalade in på första SM i Tibro via en 14:e plats i sin  tidskvalsgrupp och sedan poäng direkt i första heatet via en 19:e plats. Här trodde vi det skulle gå uppåt och framåt, allt gick som planerat och t.o.m. bättre än vi hoppats.
En krasch i lördagens kvalheat på SM 2 i Haninge gjorde att han nollade bägge heaten på söndagen med svåra smärtor.

SM 3 i Borås låg han 12:a i heat 1 när hojen började bluddra (kabelskon) och tappade till 17:e i mål i heat 1. Heat 2 låg han 7:a när han vurpade och tappade hela fältet.
SM 4 i Årsunda hade vi bytt ALLA elkomponenter, förutom kabelskon som vi inte hittat än… = 0 p efter maskinkrångel.
SM 5 Tomelilla. Felet med kabeln in i kabelskon hittat och ny kabelsko ditsatt. I heat 1 blev Albin torpederad in i startböj i kvalheatet där han var 5-6:a = sämst startspår på söndagen och inga poäng, nådde från 35-40:e man i starterna som bäst upp till 22:a
SM 6 i Finspång körde han i heat 1 upp sig från sist i starten till 21:a när han kraschade tungt sista varvet i kamp om 20:e och sista poängplatsen. Heat 2 var en enda lång kamp mot smärtan i handen efter kraschen i heat 1 och blev 25:a/0 p till sist.

Mycket upp och ner, lite stolpe ut= Precis som en rookie-säsong brukar vara men vi hade ändå förväntat oss bättre slutresultat.
Klassen på SM är internationellt mycket hög, 100-120 förare från hela världen kommer till varje VM-deltävling för att köra EM-klassen, 40 av dom går till final, 20 tar EM-poäng, 10-15st av dessa kör SM = Det går mycket fort i MX2 SM 2016!
När klassen är så hög och fältet så jämnt märks orutin och brist på den erfarenhet och tuffhet som krävs tydligare. Det är också så vi summerar 2016; Albin har lärt sig massor och förbättrat sig hela säsongen, varje tidskval tagit in på täten och tuffat till sig allteftersom säsongen gått – Ett ok ”rookie-år” kan tyckas.
Albin är dock mycket besviken att han inte fick ”till det” i alla fall i heat 1 och kunde visa alla det han själv vet och känner, att han fartmässigt hänger med topp 10-killarna.
Pappa är förvånad över hur tufft det var, hur hänsynslösa killarna är mot sig själva och sina konkurrenter in i startsväng. 40 förare, 20 poängplatser och är du  sämre än 25:a i starten nollar du och tar inga poäng = alla ”tokchansar” in i startkurvan och sätter allt på ett kort.

SM som tävling, är däremot klockren och mycket kul att vara med i, det är vi båda överens om!

Nästa tävling är avslutningen av Danska mästerskapen till helgen. Albin ligger på 13:e plats totalt inför den sista deltävlingen i Neastved.
Om 2 veckor tävlar Albin för första gången på många år på sin barndomsbana Kinds MK i Svenljunga som arrangerar Div 1.

Albin har nu gjort 3 veckor på Tibros cross-gymnasium och trivs mycket bra; ”Allt är grymt”, skolan, lägenheten, kompisarna, träningen, maten, allt!!!”
Han meddelade också att han fått sin första utskällning när han ville träna i tisdags Han fick mycket tydligt veta att det inte är ok att träna småkrasslig…;)

Team #472 Albin Larsen

Facebook:
https://sv-se.facebook.com/albin.larsen.9