TEAM_845

HONDA meddelar sin 2017 MXGP Line-up!

Under den traditionella presskonferensen på EICMA Milano, Italien, presenterade Team HRC sin modell line-up för 2017 inom FIM Motocross World Championship, MXGP och även en utveckling av teamstrukturen.
Världsmästaren Tim Gajser och Evgeny Bobryshev kommer att forsätta kämpa i MXGP kategorin på helt nya HONDA CRF450RW 2017.
Förändringen av teamstrukturen kommer innebära att Evgeny Bobryshev går från teamet 2016 ”Honda Gabriboldi Racing” till det nya ändrade namnet 2017 på det VM-vinnande italienska truppen ”Team HRC”. Team HRC kommer ansvara för 450cc maskinerna som Gajser och Bobryshev kör.
Honda CRF är redan en vinnare med Gajser och Ken Roczen som förare under SMX i Tyskland och USA och ”THE ALL STAR MONSTER ENERGY CUP”. Det var deras första race med den nya maskinen.
2017 FIM motocross World Championship går av stapeln med MXGP i Qatar, Losail, säsongens enda nattrace, den 25 Febaruari.

Marc

Marc Marquez vinnare av MotoGP VM i Japan 2016!

Marc Marquez blev i söndags 2016 års MotoGP världsmästare! Marc fick en lysande start och han visade omedelbart att han hade rytm och hastighet för att göra en utbrytning. Rossi föll på varv sju och var tvungen att bryta. Marc fortsatte att öka på sin ledning tills Lorenzo gled av, med fem varv kvar.

Med sin femte seger för 2016 och den 55: e i sin karriär (för alla klasser), blev Marc den yngsta föraren i historien att vinna fem VM (125cc 2010, Moto2 2012 och MotoGP 2013, 2014 och 2016 ).

Marc är också den enda föraren i varje klass att få poäng på varje lopp hittills i år. Dagens seger ökar också Hondas ledning i konstruktörs-VM till 28 poäng, och det är den sjätte Honda segern i de senaste åtta tävlingarna.

Läs mer om Marc Marques och hans karriär här:

http://motogp.hondaracingcorporation.com/report/marc-marquez-wins-race-and-2016-motogp-world-championship-in-japan/?lang=en#gallery

http://motogp.hondaracingcorporation.com/report/marc-marquez-crowned-2016-world-champion-at-motegi/?lang=en#gallery

 

Team HRC 2016

Team HRC förbereder sig inför Dakar

Augusti, september och början av oktober var en intensiv period för Team HRC, med fyra tävlingar i olika delar av världen.
Nu har det har det lugnat ner sig lite, men förberedelserna fortsätter att gå vidare.

Efter segern i Vegas till Reno och bra erfarenheter med sig ifrån Atacama rallyt i augusti, återvände Team HRC-förarna i september för att dominerade China Grand Rally från början till slut. Joan Barreda och Michael Metge utmärkte sig i det utmanande rallyt, där Barreda tog hem segern och Metge en tredje plats.

Under de kommande dagarna, kommer Barreda, Gonçalves, Metge, Brabec och Benavides genomgå en tuff konditionstest som kommer att innebära bland annat, hälsokontroller och mycket  träning.

Se tillbakablicken och videon från China Grand Rally 2016.

Video: China Grand Rally 2016

Joan Barreda vann China Grand Rally 2016

Joan Barreda Team HRC vann China Grand Rally 2016

Spanske föraren Joan Barreda har korats som den nya mästaren i China Grand Rally 3 oktober efter att ha haft kommandot under hela den nio dagar långa tävlingen som hölls i inre Mongoliet och Gobiöknen.
Joan Barreda höjde stolt och glad upp segertrofén. Den slutliga segern kom på en liten specialsträcka, knappt en och en halv kilometer
från Zuo Qi.

Barreda på Honda CRF450 Rally tog hem full pott av etappvinster.
Lägg där till segern i Baja Aragon i juli och Las Vegas till Reno racet i september.
Team HRC:s framgångssaga kan ytterligare förstärkas med en tredje pallplats för
Michael Metge som visade sig vara mycket snabb under niodagars racet.
Bakbroms- och bränsleproblem hindrade honom från att ta en ännu högre placering.

Läs mer om rallyt på länken:
http://rally.hondaracingcorporation.com/report/2016-china-grand-rally-stage9/

Ken Roczen

Ken Roczen har skrivit ett treårigt avtal med Team Honda HRC

American Honda Motor. Co är stolta att presentera det efterlängtade undertecknandet av AMA Pro Motocross Champion Ken Roczen till ett treårigt avtal med Team Honda HRC. Den unga tyska föraren kommer testa helt nya 2017 CRF450R tillsammans med den nya lagkamrat Cole Seely i AMA Supercross och AMA Motocross serien. Honda har släppt en specialvideo inför tillkännagivandet.

Roczen har redan en lång meritlista, inklusive 2014 och 2016 AMA Pro Motocross 450MX VM och nio AMA Supercross segrar. På 250cc hojen, fick han 2013 250SX West titel, och innan han kom till USA för att tävla på heltid, vann han MX2 VM 2011. Roczen är säker på sin förmåga att bygga vidare på denna framgång, och han har Hondas fulla stöd och engagemang.

”Jag är verkligen glad över att vara en del av Team Honda HRC”, säger Roczen. Jag är alltid ute efter att förbättra mig, liksom de jag omger mig med, såsom team och utrustning, det är anledningen till att jag beslutat att göra ett byte. Jag vill ha övertaget på alla förare, och jag tror att jag får det med Honda. Saker och ting är fortfarande nytt, men jag känner mig fantastiskt och överväldigad av hojen och atmosfären i laget. Jag tror att när en förare gör en övergång till ett nytt lag, och han inte vet vad som väntar, så har en sådan här smidig övergång hittills varit fantastisk.

Stora förändringar som detta, är ett bra tillfälle för ett uttalade, och jag tror att göra en fantastisk video för att meddela något så speciellt och stort är verkligen unik, särskilt för vår bransch. Jag är glad att Honda var med på idén. Andra sporter gör sånt här, men det är av en de första för någon inom motocross. Inspirationen kom från min kompis Ken Block, som alltid lägger ut videor. Jag pratade med Honda om det och de var peppade. Alla har arbetat hårt för att få det gjort, och den färdiga produkten är stor.”

Team Manager Dan Betley sade att han är glad att välkomna Roczen till Team Honda HRC. ”Jag är mycket glad över att en förare med Kens förmågor och prestationer blir en del av vårt program, och jag är glad att vi äntligen officiellt kan dela detta meddelande med våra fans. Ken har visat gång på gång att han har vad som krävs för att konsekvent vinna lopp och köra på framsidan, och jag är säker på hans förmåga att fortsätta göra det på nya CRF450R. Tillsammans med sin lagkamrat Cole Seely, har vi vad jag anser vara ett av det starkaste teamen 2017. ”

Kolla in den officiella lanseringsvideon nedan.

Gautier Paulin Motocross of Nations

Motocross of Nations Italien – Gautier och Evgeny kör för sina länder

Än en gång har både Gautier Paulin och Evgeny Bobryshev valts ut att representera sina länder Frankrike och Ryssland
på Motocross of Nations och CRF450RW. ”Olympiaden för motocross”.
Efter en nyligen avslutad säsong 2016 och MXGP i USA är de tillbaka i full action igen till helgen på Classic Maggiora-banan i Italien, där stämningen kommer att vara helt hysterisk på denna redan motocross-tokiga nation.
Paulin och Team Frankrike är ute efter att försvara sin titel som regerande nation.
De vann 2014 och 2015, där de tog en känslomässig seger framför en fullpackad bana och hemmapublik.

Läs mer på länken:
http://mxgp.hondaracingcorporation.com/report/team-hrc-riders-represent-france-and-russia-at-the-nations/

Dani Pedrosa 2016

Pedrosa tog en fantastisk seger i Misano!

Repsol Hondas Dani Pedrosa seger på Misano Adriatico-banan i Italien i helgen, blev hans 29:e MotoGP-seger och 52:a under sin karriär, samt de 120 för Honda sedan starten av MotoGP 2002. Marc Marquez lyckades ta viktiga poäng och slutade på fjärde plats och leder poängmässigt med 43 poäng.

Läs mer om racet på länken:
http://motogp.hondaracingcorporation.com/report/pedrosa-takes-stunning-victory-in-misano-marquez-struggles-but-scores-a-positive-fourth/

Team Gariboldi, Tim Gajser USA 2016

Honda fabriksvinnare!

Den 11 september kördes MXGP USA på den legendariska Glen Helen Raceway, San Bernardino, där Honda avslutade 2016 års säsong med att fira som fabriksvinnare.

Team Honda Gariboldis förare Tim Gajser på Honda CRF450RW tog hem vinnartiteln. Team HRC Evgeny Bobryshev slutade som femma totalt.
Med övriga segrar tillsammans har Honda dominerat säsongen…

Andra tävlingar fortsätter om två veckor i Italien, Maggiora Motocross of Nations, Italien 24-25 september och 8 oktober SMX Supermotocross på VELTINS-arena Gelsenkirchen, Tyskland.
Världseliten av de snabbaste förarna i världen finns på plats.
Hondas förare är: Tim Gajser, Gautier Paulin, Evgeny Bobryshev.

Läs mer om MXGP i USA:
http://mxgp.hondaracingcorporation.com/report/honda-end-2016-mxgp-season-with-manufacturers-championship-crown/

Läs mer om CRF 2017:
http://www.hondamc.com/motorsport/lovande-debut-for-nya-honda-crf450rw-2017-ars-modell-i-usa/

 

 

Toni Bou 20:e seger 2016

Toni Bou 2016 FIM TRIAL VÄRLDSMÄSTARE

Repsol Honda Team-föraren Toni Bou tog hem 2016 års FIM Trial VM-titel i Chiampo, Italien i helgen. Det blir den tionde segern utomhus och totalt tjugo
med dem Toni vunnit inomhus.

Bou åstadkom en mycket bra säsong med högsta antalet vinster: 10 segrar av 14 möjliga, trots en axelskada under träningen. Toni tog topplaceringar i varje Grand Prix i Tyskland, Andorra, Belgien, Storbritannien, samt enstaka segrar i tvådagarsevenemanget i Katalonien, Japan och Frankrike.

Toni säger:
”Idag är en speciell dag. När man vinner ett mästerskap är det stort!
Det har varit en mycket speciell säsong, med ryggproblem i början av året.
Jag vill tacka alla som har hjälp mig, hela teamet, min familj och vänner.
Nu skall jag njuta av stunden”.

Lagkamraten Takahisa Fujinami tog en tredjeplats trots sin handledsoperation som han gått igenom tidigare. En fantastisk prestation även av honom…

Läs mer på länken:
http://trial.hondaracingcorporation.com/report/gp-trial-italy-2016-day1/?lang=en#gallery

Evgeny Bobryshev 2016 USA

Lovande debut för nya Honda CRF450RW 2017 års modell i USA

Evgeny Bobryshev gav den nya Honda CRF450RW en lovande debut i helgen på MXGP i USA som hölls på Charlotte Motor Speedway-banan.
Evgeny Bobryshev #777 fick en stark start.
Efter en spännande debutkörning slutade ”Bobby” totalt på 5:e plats.

”Bobby” säger:
Jag verkligen njöt av dagen, banan var perfekt och den nya CRF 2017 var fantastisk.
I första racet behövde jag lära känna hojen och på andra racet var känslan mycket bättre.
Jag hade en bra start och låg fyra under hela racet och kämpade för en tredje placering.
Det kommer att bli många fler bra placeringar framöver.

Läs mer på länken:
http://mxgp.hondaracingcorporation.com/report/promising-debut-for-all-new-2017-crf450rw-in-the-usa/

Läs mer om CRF 2017:
http://www.hondamc.com/okategoriserade/crf450rx-2017-race-klar-enduro/
http://www.hondamc.com/okategoriserade/crf450r-2017-absolute-holeshot/