Pedrosa and Marquez_845

Marc Marques #93 vann MotoGP 2017

Repsol Honda Team hade ett drömscenario i Valencia under söndagen, med Dani Pedrosa som segrare i MotoGP-finalen (hans sjunde seger på Valencia i samtliga tävlingsklasser, hans livs 54:e GP-seger och hans 31:a seger i MotoGP-klassen).

Marc Marquez säkrade tredjeplatsen på prispallen, vilket räckte gott för att han skulle vinna 2017 års VM-titel (hans sjätte i karriären och hans fjärde i MotoGP-klassen under sina fem år i klassen) och Honda säkrade dessutom ”Tre kronor”, i och med sina förstaplatser i märkesmästerskapet, förar- och Team-mästerskapet.

Marc och Dani var också de två förarna som körde till sig flest antalet pallplaceringar i år, med tolv respektive nio, vilket gjorde Repsol Honda Teamet till årets framgångsrikaste MotoGP-team, med åtta dubbel-pall-placeringar.

marquez_pedrosa_845_320

MotoGP, Repsol Honda Team – Marc och Dani blev tvåa och trea!

NeroGiardini Motorrad Grand Prix, Österrike

Vilket race det blev! Repsol Hondas Marc Marquez och Dani Pedrosa lyckades för tredje gången i rad stå på pallen ihop i en av de mest spännande tävlingarna i år. Mer än 90 000 åskådare på Red Bull Ring Circuit följde det spännande loppet.

Efter en episk kamp med Andrea Dovizioso som varade till sista hörnet, blev Marc till slut tvåa, vilket kändes helt ok att även för Marc. Dani blev trea.

marc-marquez-and-dani-pedrosa-spanish-gp_845x320

Historisk seger för Repsol Honda Team

Dani Pedrosa blev historisk när han vann Spaniens Grand Prix på Circuito de Jerez. Inte bara genom att vinna Hondas 100 MotoGP seger, det var även också den 3000:e vinnaren sedan starten av Grand Prix år 1949. Han satte även snabbaste varvtiden och sin 30: e seger i MotoGP, den 53:e i sin karriär. Han är den enda föraren som har vunnit minst ett lopp 16 år i följd. Dani är nu fjärde plats i mästerskapet, med 52 poäng.

För att slutföra en perfekt helg för Repsol Honda-laget, tog Marc Marquez en strålande andraplats efter att ha jagat sin lagkamrat i 27 varv. Den regerende världsmästaren ligger nu på tredjeplats med 58 poäng.

 

Pedrosa-and-Marquez_845x320

MotoGP: Marquez vinnare i Texas, Pedrosa trea!

Marc Marquez tog sin första seger denna säsong och avslutade helgen perfekt på Circuit of Americas efter att ha startat från pole position. Dani Pedrosa tog hem tredjeplatsen för Repsol Honda Team.

Dani tog ledningen och Marc körde strax efter i flera varv innan han tog ledningen. Trots att Pedrosa försökte försvara ledningen, tog Marquez över för gott på varv 9 av 21, medan Dani var tvungen att avstå från sin ledande position till Valentino Rossi med tre varv kvar .

Senast Marquez stod på podiet var när han vann förra årets titel i Motegi, Japan i oktober, så denna seger var en välkommen återgång till toppen.

Marcs vinst idag är en viktig del i Hondas dominans i MotoGP. Faktum är att de senaste 14 MotoGP-tävlingarna på amerikansk mark har vunnits av Honda-förare.

Med detta resultat klättrar Marc och Dani upp i Championship-positionerna till tredje respektive sjätte plats.

Läs mer här >>

TEAM_845

HONDA meddelar sin 2017 MXGP Line-up!

Under den traditionella presskonferensen på EICMA Milano, Italien, presenterade Team HRC sin modell line-up för 2017 inom FIM Motocross World Championship, MXGP och även en utveckling av teamstrukturen.
Världsmästaren Tim Gajser och Evgeny Bobryshev kommer att forsätta kämpa i MXGP kategorin på helt nya HONDA CRF450RW 2017.
Förändringen av teamstrukturen kommer innebära att Evgeny Bobryshev går från teamet 2016 ”Honda Gabriboldi Racing” till det nya ändrade namnet 2017 på det VM-vinnande italienska truppen ”Team HRC”. Team HRC kommer ansvara för 450cc maskinerna som Gajser och Bobryshev kör.
Honda CRF är redan en vinnare med Gajser och Ken Roczen som förare under SMX i Tyskland och USA och ”THE ALL STAR MONSTER ENERGY CUP”. Det var deras första race med den nya maskinen.
2017 FIM motocross World Championship går av stapeln med MXGP i Qatar, Losail, säsongens enda nattrace, den 25 Febaruari.

Marc

Marc Marquez vinnare av MotoGP VM i Japan 2016!

Marc Marquez blev i söndags 2016 års MotoGP världsmästare! Marc fick en lysande start och han visade omedelbart att han hade rytm och hastighet för att göra en utbrytning. Rossi föll på varv sju och var tvungen att bryta. Marc fortsatte att öka på sin ledning tills Lorenzo gled av, med fem varv kvar.

Med sin femte seger för 2016 och den 55: e i sin karriär (för alla klasser), blev Marc den yngsta föraren i historien att vinna fem VM (125cc 2010, Moto2 2012 och MotoGP 2013, 2014 och 2016 ).

Marc är också den enda föraren i varje klass att få poäng på varje lopp hittills i år. Dagens seger ökar också Hondas ledning i konstruktörs-VM till 28 poäng, och det är den sjätte Honda segern i de senaste åtta tävlingarna.

Läs mer om Marc Marques och hans karriär här:

http://motogp.hondaracingcorporation.com/report/marc-marquez-wins-race-and-2016-motogp-world-championship-in-japan/?lang=en#gallery

http://motogp.hondaracingcorporation.com/report/marc-marquez-crowned-2016-world-champion-at-motegi/?lang=en#gallery

 

Team HRC 2016

Team HRC förbereder sig inför Dakar

Augusti, september och början av oktober var en intensiv period för Team HRC, med fyra tävlingar i olika delar av världen.
Nu har det har det lugnat ner sig lite, men förberedelserna fortsätter att gå vidare.

Efter segern i Vegas till Reno och bra erfarenheter med sig ifrån Atacama rallyt i augusti, återvände Team HRC-förarna i september för att dominerade China Grand Rally från början till slut. Joan Barreda och Michael Metge utmärkte sig i det utmanande rallyt, där Barreda tog hem segern och Metge en tredje plats.

Under de kommande dagarna, kommer Barreda, Gonçalves, Metge, Brabec och Benavides genomgå en tuff konditionstest som kommer att innebära bland annat, hälsokontroller och mycket  träning.

Se tillbakablicken och videon från China Grand Rally 2016.

Video: China Grand Rally 2016

Joan Barreda vann China Grand Rally 2016

Joan Barreda Team HRC vann China Grand Rally 2016

Spanske föraren Joan Barreda har korats som den nya mästaren i China Grand Rally 3 oktober efter att ha haft kommandot under hela den nio dagar långa tävlingen som hölls i inre Mongoliet och Gobiöknen.
Joan Barreda höjde stolt och glad upp segertrofén. Den slutliga segern kom på en liten specialsträcka, knappt en och en halv kilometer
från Zuo Qi.

Barreda på Honda CRF450 Rally tog hem full pott av etappvinster.
Lägg där till segern i Baja Aragon i juli och Las Vegas till Reno racet i september.
Team HRC:s framgångssaga kan ytterligare förstärkas med en tredje pallplats för
Michael Metge som visade sig vara mycket snabb under niodagars racet.
Bakbroms- och bränsleproblem hindrade honom från att ta en ännu högre placering.

Läs mer om rallyt på länken:
http://rally.hondaracingcorporation.com/report/2016-china-grand-rally-stage9/

Ken Roczen

Ken Roczen har skrivit ett treårigt avtal med Team Honda HRC

American Honda Motor. Co är stolta att presentera det efterlängtade undertecknandet av AMA Pro Motocross Champion Ken Roczen till ett treårigt avtal med Team Honda HRC. Den unga tyska föraren kommer testa helt nya 2017 CRF450R tillsammans med den nya lagkamrat Cole Seely i AMA Supercross och AMA Motocross serien. Honda har släppt en specialvideo inför tillkännagivandet.

Roczen har redan en lång meritlista, inklusive 2014 och 2016 AMA Pro Motocross 450MX VM och nio AMA Supercross segrar. På 250cc hojen, fick han 2013 250SX West titel, och innan han kom till USA för att tävla på heltid, vann han MX2 VM 2011. Roczen är säker på sin förmåga att bygga vidare på denna framgång, och han har Hondas fulla stöd och engagemang.

”Jag är verkligen glad över att vara en del av Team Honda HRC”, säger Roczen. Jag är alltid ute efter att förbättra mig, liksom de jag omger mig med, såsom team och utrustning, det är anledningen till att jag beslutat att göra ett byte. Jag vill ha övertaget på alla förare, och jag tror att jag får det med Honda. Saker och ting är fortfarande nytt, men jag känner mig fantastiskt och överväldigad av hojen och atmosfären i laget. Jag tror att när en förare gör en övergång till ett nytt lag, och han inte vet vad som väntar, så har en sådan här smidig övergång hittills varit fantastisk.

Stora förändringar som detta, är ett bra tillfälle för ett uttalade, och jag tror att göra en fantastisk video för att meddela något så speciellt och stort är verkligen unik, särskilt för vår bransch. Jag är glad att Honda var med på idén. Andra sporter gör sånt här, men det är av en de första för någon inom motocross. Inspirationen kom från min kompis Ken Block, som alltid lägger ut videor. Jag pratade med Honda om det och de var peppade. Alla har arbetat hårt för att få det gjort, och den färdiga produkten är stor.”

Team Manager Dan Betley sade att han är glad att välkomna Roczen till Team Honda HRC. ”Jag är mycket glad över att en förare med Kens förmågor och prestationer blir en del av vårt program, och jag är glad att vi äntligen officiellt kan dela detta meddelande med våra fans. Ken har visat gång på gång att han har vad som krävs för att konsekvent vinna lopp och köra på framsidan, och jag är säker på hans förmåga att fortsätta göra det på nya CRF450R. Tillsammans med sin lagkamrat Cole Seely, har vi vad jag anser vara ett av det starkaste teamen 2017. ”

Kolla in den officiella lanseringsvideon nedan.

Gautier Paulin Motocross of Nations

Motocross of Nations Italien – Gautier och Evgeny kör för sina länder

Än en gång har både Gautier Paulin och Evgeny Bobryshev valts ut att representera sina länder Frankrike och Ryssland
på Motocross of Nations och CRF450RW. ”Olympiaden för motocross”.
Efter en nyligen avslutad säsong 2016 och MXGP i USA är de tillbaka i full action igen till helgen på Classic Maggiora-banan i Italien, där stämningen kommer att vara helt hysterisk på denna redan motocross-tokiga nation.
Paulin och Team Frankrike är ute efter att försvara sin titel som regerande nation.
De vann 2014 och 2015, där de tog en känslomässig seger framför en fullpackad bana och hemmapublik.

Läs mer på länken:
http://mxgp.hondaracingcorporation.com/report/team-hrc-riders-represent-france-and-russia-at-the-nations/