2017-05-08 | Motorsport | Nationellt

SM TRIAL – Eddie tog seger i Kungsbacka!

Årets två första SM deltävlingar i trial gick av stapeln i Kinna och Kungsbacka under helgen 6-7 maj.

Montesa-Hondas Eddie Karlsson dominerade bägge dagarna med endast en prick per dag vilket gett Eddie ledningen i SM tabellen.
Bägge dagarna hade torrt och fint väder vilket gjorde tävlingarna rättvisa för alla förare. När Eddie Karlsson kom ”hem” till Kungsbacka var det många som gått man ur huse för att heja på honom. Mest av all hördes Eddies kompisgäng som hördes jubla efter varje nolla Eddie tog (29st), ett jubel som hade gjort sig hört på vilken fotbollsarena som helst. De fick dessutom med sig stora delar av publiken vilket gjorde tredje varvet till en folkfest i skogen.

Som det fullblodsproffs Eddie är lämnades inget åt slumpen. Montesan-Honda hojen var 100% racepreppad, och hans ”Minder” taggad till tusen. Alla sektioner besiktigades med största noggrannhet, varje gång. Det blir ju mycket besiktning då det är tio sektioner som skall köras tre gånger. Men förutsättningarna kan ändras under tävlingens gång så det gäller att inte slarva. Väl framme vid de stora hindren i sektionerna var det maximal koncentration vilket är ett måste om man vill undvika sätta i foten och få prick, för det är ju inte många sporter man vill vara nollad i.