2017-11-24 | Motorsport | Nationellt

Nya Honda CRF250R – provkörning på Pontesfondato MX track strax utanför Rom, Italien!

Omdömena om nya CRF250R av journalister från delar av Europa och Sverige, helt klart var alla imponerade av motorns beteende, racemotor som kräver aktiv körning och trivs bäst på mellan- och toppvarv, ”här är det få konkurrenter som har mer att ge” var den allmänna kommentaren. Även om det var mycket snack om motorn gick det snabbt över till hur hanteringsbar 2018 år CRF 2018 är, lättsvängd, grym fjädring fram och bak. Körställningen pratades det en hel del om och 2018 års CRF250R upplevdes som att det fanns mer plats för föraren och att det kändes väldigt naturligt att stå upp, de fick ingen känsla av att ”hänga” över styret.

Banan, Pontesfondato MX track var en perfekt 250 bana. En hel del knixiga parti kombinerat med nästan supercross sektioner och bra fullfarts rakor där motorn verkligen kunde varvas ut.
Att vädret var helt perfekt, torr bana och 18-20 grader gjorde verkligen att Honda CRF250R kunde testas på bästa möjliga sätt och den bevisade att den hör hemma i 250 toppen gällande motor, chassi, fjädring och bromsar.

Fredrik Werner in Action på nya CRF 250R

 

Fredrik Werner in Action på nya CRF 250R

 

Fredrik Werner in Action på nya CRF 250R

 

Start med Tomas från tidningen Race Magazine, Tim Gejser från Honda och Fredrik Werner från Nilssons motor.

Start mellan Fredrik Werner och Tim Gejser, vem vann? Honda CRF250R så klart!