2016-11-22 | Motorsport | Nationellt

Leif Berglund vann World Vet Motocross Championship på Glen Helen i Kalifornien.

Vi har fått en exklusiv intervju med Leif Berglund från Luva Motor och Fritid, som vann World Vet Motocross Championship på en Honda CRF450!

Berätta om hur det kommer sig att du var med och tävlade:
-Vi är 5 crosskompisar som gillar att åka ihop. Jag fyller 50 år nu i november så jag fick tävlingen i present av kompisarna, det bästa var att dom hängde med!

Hur har du förberett dig?
-Jag har kört mycket ”motionscross” innan, även snöskotercross. Har tävlat i det , men inga större tävlingar. Har inte tränat alls mycket körning, men har tränat mycket fysträning. Var mest orolig för händerna, att dom inte skulle hålla hela tävlingen.

Vi åkte ner några dagar innan, så i 3 dagar tränade vi på banorna där. Det är verkligen superhäftiga banor där. Helt annorlunda än våra!

Vad är det som skiljer?
-Allt skiljer, dom är större, fräckare och roligare. Tävlingarna är också mycket annorlunda. Det är ett så hajpat, fotografer överallt, journalister, och publiken är större.

Hur tänkte du under loppet?
-Jag kom ut som 6:a ungefär, låg bra till något varv, sedan var jag 2:a på varv 3. Då blev jag så taggad! Varvet efter hade jag ledningen. Folk flockades runt mig, kändes jättekonstigt, men man rycks med av publiken och jag gav verkligen allt.
Andra heatet fick jag en dålig start och var på plats 15-16, sedan körde jag upp mig till andra plats. Jag verkligen slet för att komma ikapp och det var en skön känsla att veta att nu har jag segern inom räckhåll!

Har har du tänkt kring din utrustning?
-Jag kör på vanliga basicsaker, inget speciellt, förutom hojen då! På hojen Honda CRF450 så är det mesta original.

Vad har du för framtidsmål?
-Att försöka komma dit igen och köra.