marquez_pedrosa_845_320

MotoGP, Repsol Honda Team – Marc och Dani blev tvåa och trea!

NeroGiardini Motorrad Grand Prix, Österrike

Vilket race det blev! Repsol Hondas Marc Marquez och Dani Pedrosa lyckades för tredje gången i rad stå på pallen ihop i en av de mest spännande tävlingarna i år. Mer än 90 000 åskådare på Red Bull Ring Circuit följde det spännande loppet.

Efter en episk kamp med Andrea Dovizioso som varade till sista hörnet, blev Marc till slut tvåa, vilket kändes helt ok att även för Marc. Dani blev trea.

EDDIE_845_320

Eddie Karlsson Nordisk mästare i Trial 2017

Eddie Karlsson vann sin femte Nordic Outdoor
Trialmästerskap i Kråkeröy, Norge.

Eddie:
”Det var en bra helg i Norge, bra organiserat event och bra tävlingssektioner. Jag är verkligen glad över att vara i topp efter några dåliga resultat i de senaste tävlingarna. Stort tack till alla sponsorer och team ”.

Nordiska mästerskapet 2017 Kråkeröy – Norge 12.08.2017
1. Eddie Karlsson, Honda RR, 24
2. Ib Andersen, GasGas; 47
3. Sondre Haga, TRS; 70

Foto: Arne Hedin

marc-marquez-and-dani-pedrosa-spanish-gp_845x320

Historisk seger för Repsol Honda Team

Dani Pedrosa blev historisk när han vann Spaniens Grand Prix på Circuito de Jerez. Inte bara genom att vinna Hondas 100 MotoGP seger, det var även också den 3000:e vinnaren sedan starten av Grand Prix år 1949. Han satte även snabbaste varvtiden och sin 30: e seger i MotoGP, den 53:e i sin karriär. Han är den enda föraren som har vunnit minst ett lopp 16 år i följd. Dani är nu fjärde plats i mästerskapet, med 52 poäng.

För att slutföra en perfekt helg för Repsol Honda-laget, tog Marc Marquez en strålande andraplats efter att ha jagat sin lagkamrat i 27 varv. Den regerende världsmästaren ligger nu på tredjeplats med 58 poäng.

 

Eddie_SM_845x320

SM TRIAL – Eddie tog seger i Kungsbacka!

Årets två första SM deltävlingar i trial gick av stapeln i Kinna och Kungsbacka under helgen 6-7 maj.

Montesa-Hondas Eddie Karlsson dominerade bägge dagarna med endast en prick per dag vilket gett Eddie ledningen i SM tabellen.
Bägge dagarna hade torrt och fint väder vilket gjorde tävlingarna rättvisa för alla förare. När Eddie Karlsson kom ”hem” till Kungsbacka var det många som gått man ur huse för att heja på honom. Mest av all hördes Eddies kompisgäng som hördes jubla efter varje nolla Eddie tog (29st), ett jubel som hade gjort sig hört på vilken fotbollsarena som helst. De fick dessutom med sig stora delar av publiken vilket gjorde tredje varvet till en folkfest i skogen.

Som det fullblodsproffs Eddie är lämnades inget åt slumpen. Montesan-Honda hojen var 100% racepreppad, och hans ”Minder” taggad till tusen. Alla sektioner besiktigades med största noggrannhet, varje gång. Det blir ju mycket besiktning då det är tio sektioner som skall köras tre gånger. Men förutsättningarna kan ändras under tävlingens gång så det gäller att inte slarva. Väl framme vid de stora hindren i sektionerna var det maximal koncentration vilket är ett måste om man vill undvika sätta i foten och få prick, för det är ju inte många sporter man vill vara nollad i.

Pedrosa-and-Marquez_845x320

MotoGP: Marquez vinnare i Texas, Pedrosa trea!

Marc Marquez tog sin första seger denna säsong och avslutade helgen perfekt på Circuit of Americas efter att ha startat från pole position. Dani Pedrosa tog hem tredjeplatsen för Repsol Honda Team.

Dani tog ledningen och Marc körde strax efter i flera varv innan han tog ledningen. Trots att Pedrosa försökte försvara ledningen, tog Marquez över för gott på varv 9 av 21, medan Dani var tvungen att avstå från sin ledande position till Valentino Rossi med tre varv kvar .

Senast Marquez stod på podiet var när han vann förra årets titel i Motegi, Japan i oktober, så denna seger var en välkommen återgång till toppen.

Marcs vinst idag är en viktig del i Hondas dominans i MotoGP. Faktum är att de senaste 14 MotoGP-tävlingarna på amerikansk mark har vunnits av Honda-förare.

Med detta resultat klättrar Marc och Dani upp i Championship-positionerna till tredje respektive sjätte plats.

Läs mer här >>

Sponsrade förare

Honda MX Team Sweden komplett och redo för 2017 års säsong

Tom Johnsson blir Honda MX Team Swedens nya förare i MX1. Tom kommer att köra genom ett samarbete mellan Honda MC och Speed Equipment Racing Team.

Det är även klart att Max Erlandsson och Albin Larsen kommer att köra i teamet under 2017 – 2018 i MX2.

Sedan tidigare är Frida Östlund och Natalie Kane Honda MX Team Swedens förare i MX Girls.

MX1 Tom Johnsson 2#

Tom Johnsson har plockat medaljer och pallplatser sedan juniortiden – JSM Silver 2010 och 2012, JSM Guld 2013 och SM Silver 2014. Målet för 2017 är att stå överst på prispallen i SM. Några inhopp i Danska Mästerskapen och VM ligger också i planen och självklart att spänna musklerna i Gotland Grand National.

”Jag är jätte glad över att ha skrivit på för Honda MC Sverige och ser fram emot ett samarbete i 2 år framöver. Det ska bli riktigt roligt att få börja köra nya CRF450R och det kommer verkligen bli lite nytändning inför nästa år med nytt märke så det ska bli sjukt roligt.

Jag har även skrivit på för Speed Equipment Racing Team för 2017 och jag kommer att stå hos dem under alla SM. Det ska bli riktigt roligt att jobba tillsammans igen. Jag hade ett samarbete med dem 2012 så jag känner alla där och vet att de kommer se till att jag har de bästa produkterna att jobba med. ” 

MX2 Albin Larsen 472#

Albins lista över segrar är lång –  bl a 3a EM 2014 EMX150, 4a EM 2015 EMX150, 3a SM 2015 MX2U och 2016 blev han första förare född -00 att ta Elitlicens och SM-poäng. Han har över 80 segrar i Guldhjälm/Ungdom VMX, MXSyd, Tv-cross, MXArena och Grand Junior, Danmark.

”Känns riktigt bra att fortsätta samarbetet med Honda.

Honda satsar framåt och ett 2 års-kontrakt visar att dom har förtroende och tror på mig.

Det är också bra att vi är en grupp med många seriösa människor och att det blir positivt team ute på banorna.

Mitt största fokus till nästa år är JSM och stora SM i MX2 där jag ska visa vad jag verkligen kan. Ska även köra Danska MX2 Mästerskapen och Elitserien för Kil.”

MX2 Max Erlandsson 122#

Även Max har trots sin ålder många segrar på sin meritllista – senast med bl a segern i GGN. Deltävlings-seger i Sverige cupen och wildcard till SM i MX2. 9a EM 2014 EMX150 och vinst i Dråpslaget 85cc – Sveriges största ungdomstävling – är några av resultaten under ungdomstiden.

”Detta känns jättebra och jag är stolt över att få vara en del av Honda-familjen.  Jag har ju kört Honda hela mitt liv, så nu när jag är med i Honda Mx Team Sweden känns det som ett naturligt steg i min elitsatsning.

Skall bli riktigt kul att få testa den nya hojen som kommer i början på nästa år. Som det ser ut idag kommer jag att köra Svenska och Danska Mästerskapen, Engelska U19/RFX Championship-mästerskapet samt Gotland Grand National.

Jag går första året på motocross-gymnasiet i Tibro och det kommer vara till stor hjälp då vi får professionell coachning med all träning så jag ser fram emot säsongen 2017.”

Leif_845

Leif Berglund vann World Vet Motocross Championship på Glen Helen i Kalifornien.

Vi har fått en exklusiv intervju med Leif Berglund från Luva Motor och Fritid, som vann World Vet Motocross Championship på en Honda CRF450!

Berätta om hur det kommer sig att du var med och tävlade:
-Vi är 5 crosskompisar som gillar att åka ihop. Jag fyller 50 år nu i november så jag fick tävlingen i present av kompisarna, det bästa var att dom hängde med!

Hur har du förberett dig?
-Jag har kört mycket ”motionscross” innan, även snöskotercross. Har tävlat i det , men inga större tävlingar. Har inte tränat alls mycket körning, men har tränat mycket fysträning. Var mest orolig för händerna, att dom inte skulle hålla hela tävlingen.

Vi åkte ner några dagar innan, så i 3 dagar tränade vi på banorna där. Det är verkligen superhäftiga banor där. Helt annorlunda än våra!

Vad är det som skiljer?
-Allt skiljer, dom är större, fräckare och roligare. Tävlingarna är också mycket annorlunda. Det är ett så hajpat, fotografer överallt, journalister, och publiken är större.

Hur tänkte du under loppet?
-Jag kom ut som 6:a ungefär, låg bra till något varv, sedan var jag 2:a på varv 3. Då blev jag så taggad! Varvet efter hade jag ledningen. Folk flockades runt mig, kändes jättekonstigt, men man rycks med av publiken och jag gav verkligen allt.
Andra heatet fick jag en dålig start och var på plats 15-16, sedan körde jag upp mig till andra plats. Jag verkligen slet för att komma ikapp och det var en skön känsla att veta att nu har jag segern inom räckhåll!

Har har du tänkt kring din utrustning?
-Jag kör på vanliga basicsaker, inget speciellt, förutom hojen då! På hojen Honda CRF450 så är det mesta original.

Vad har du för framtidsmål?
-Att försöka komma dit igen och köra.

TEAM_845

HONDA meddelar sin 2017 MXGP Line-up!

Under den traditionella presskonferensen på EICMA Milano, Italien, presenterade Team HRC sin modell line-up för 2017 inom FIM Motocross World Championship, MXGP och även en utveckling av teamstrukturen.
Världsmästaren Tim Gajser och Evgeny Bobryshev kommer att forsätta kämpa i MXGP kategorin på helt nya HONDA CRF450RW 2017.
Förändringen av teamstrukturen kommer innebära att Evgeny Bobryshev går från teamet 2016 ”Honda Gabriboldi Racing” till det nya ändrade namnet 2017 på det VM-vinnande italienska truppen ”Team HRC”. Team HRC kommer ansvara för 450cc maskinerna som Gajser och Bobryshev kör.
Honda CRF är redan en vinnare med Gajser och Ken Roczen som förare under SMX i Tyskland och USA och ”THE ALL STAR MONSTER ENERGY CUP”. Det var deras första race med den nya maskinen.
2017 FIM motocross World Championship går av stapeln med MXGP i Qatar, Losail, säsongens enda nattrace, den 25 Febaruari.

gamla_bettan01_845

En Honda XR600R, 30 år gammal, gör sitt femte Gotland Grand National!

Gamla Bettan, en Honda XR600R gör sitt femte Gotland Grand National!

Historien startar 1985 när Robert Löfgren började höras sig för om Honda MC  skulle ta in Honda XR600R.
Man hade inte tänkt göra det men till slut orkade man inte höra Roberts tjat och plockade in några.
Robert stod på kajen i Göteborg och väntade på containern…. Första resan blev Krystallrallyt samma år med 36 grader minus, sedan blev det Isle of Man, 10.000 mil i Australien, och massor av annat. Nu 30 år senare har ”Gamla Bettan” gått 30.000 mil.

I år på Robert 50-års dag fick han en start i Gotland Grand National av sina vänner. Det blir det femte Gotland Grand National tillsammans med hojen, 86, 87, 91, 2000 och 2016.

Här kommer Roberts berättelse om hur det gick på GGN:

Helt otränad besiktigade jag hojen på fredagen och tänkte att det blir att smyga iväg i starten och sedan köra av och skylla på att kedjan hoppat…

Inte en chans att jag fixar detta efter 16 års total total frånvaro av allt vad enduro heter…
Men i starten där man släpper iväg 1000 personer åt gången växte hornen (Gotland Grand national är världens största MC tävling).                                          Gamla Bettan är svårstartad som kall, inte konstigt med originalförgasare från 1986, men när väl motorn är varm går hojen som en klocka! Det blev 2 varv på 2 timmar och 45 minuter. Hemligheten är att aldrig köra omkull eller att få stopp.

Folk kör som idioter och totalt över sin förmåga och vrålar ”ur spår”! Ingen respekt för en 50-årig gubbe på en 30-årig hoj…

Men efter 10 minuter ligger de omkullkörda med trasig hoj och stukade fingrar. Då är det fint att tuffa förbi på tvåan och vinka…

”Hästskon” är gyttjehålet nummer ett sedan första tävlingen 1984. Här ska alla knö i kanterna och köra på varandra och försvinna helt i gyttjan. Tappar man hojen är det kört. Efter hundratals flodkorsningar på över metern djupa (med krokodiler) i Australien har man lärt sig att köra i djupt vatten. Alltså kör man mitt i där det är som djupast och förbi alla andra. Till publikens jubel. Observera att ”Gamla Bettan” har originalpulver i motorn, samma grymma bottendrag som 1986.

2 timmar och 45 minuter blev det och två varv. Hade säkert gått att köra ett tredje, men vis av ålder vet man att sluta i tid.

Lyfter på hatten för den bästa motorcykel Honda gjort. XR600R hur många hojar har gått 30.000 mil under värsta tänkbara förutsättningar och ändå fixar ett Gotland trots 16 år i malpåse och med de flesta av originaldelarna kvar?

Motorn fick en ny kolv 1989, generatorn byttes ut 1990, 3 bakhjul har slitits ut och två framhjul. Men i övrigt är det original.

Det är få förunnat att ha en fungerande motorcykel under så många år.

/Robert Löfgren

Patrik_845

Patrik Erlandsson, 3:a på GGN i exklusiv intervju!

Vi har fått en exklusiv intervju med Patrik Erlandsson som kom 3:a på GGN.

Hur känns det såhär efteråt?
-Det känns verkligen i hela kroppen, jag är stel och har ont överallt till och med i händerna!

Hur har du förberett dig?
-Det är viktigt att förbereda sig noga, att tänka igenom precis allt. Allt är viktigt. Jag går igenom utrustningen minutiöst, väger t.o.m. stövlarna för att minska vikten. Att kicka med lätta stövlar ger en enorm fördel. Man blir inte lika trött i benen. Glasögonen jag körde med är bredare än de jag brukar använda, jag får ett större synfält och får bättre koll. Annars körde jag mycket på rutin, att ta starten och välja rätt spår. Mycket sitter i tekniken man använder vid körning, att använda huvudet.

Vad kan du säga om själva racet?
-Över förväntan, det var fantastiskt kul och jag hade bra flyt och kände att jag presterade.

Vad har du för framtidsmål?
-Ha ha, ja vi får se. Novemberkåsan blir det ju… ja, och Gotland Grand National såklart!

Får vi se dig bland eliten då?
-Det krävs så oerhört mycket fokus på träning under så lång tid om man ska vara med bland eliten, vi får se!