2018-10-04 | Allmänt | Hojar

Nyheter från Honda på mc-mässorna i Paris och Köln

  • Konceptmodell för Paris-mässan med Hondas designtema Neo Sports Café

  • Nya Super Cub kommer till Frankrike och Tyskland inför höstens säljstart i Europa

  • Nya fräscha färger för Africa Twin och Africa Twin Adventure Sports

Den här veckan deltar Honda i de populära mc-mässorna i Frankrike och Tyskland, som är Europas två största marknader för tunga motorcyklar. Honda presenterar flera spännande nyheter som ska locka mc-entusiaster till utställningsmontrarna.

Neo Sports Café-koncept

En ny konceptmodell konstruerad av Hondas forsknings- och utvecklingscenter i Rom visas på Paris-mässan. Konceptet är en vidareutveckling av designtemat Neo Sports Café, som lanserades i år på de nakna hojarna CB125R, CB300R och CB1000R. Designen är trendig och minimalistisk med en blandning av naken sporthoj och caféracer som skapar en ny unik stil.

Det nya konceptet fokuserar på sportigheten i Neo Sports Café-designen, med extremt kort bakända och dubbla ljuddämpare ovanpå varandra. Futuristiska lampor fram och bak, stilrena detaljer och nya ytbehandlingar skapar ett snyggt och modernt utseende som passar på en avskalad naken hoj.

Super Cub C125 kommer till Europa

Den senaste versionen av Hondas legendariska Super Cub finns på plats på mc-mässorna både i Paris och Köln.

Honda Super Cub är det motorfordon som har sålts i flest exemplar i världen. Modellen lanserades som Super Cub C100 1958 och 2017 hade Super Cub-serien tillverkats i ofattbara 100 miljoner exemplar, varav halva antalet uppnåddes 2005.

Med nya Super Cub C125 firar namnet Super Cub 60-årsjubileum. Modellen är lika lättkörd som originalet och har kvar den unika, tidlösa designen, samtidigt som den är uppdaterad med modern teknik. Motorn är en vridstark 125-kubikare som växlas smidigt och tyst med automatkoppling. Det nya chassit är robust med lång fjädringsväg, LED-lampor runtom och smartnyckel. Maskinen kommer till Honda-återförsäljare nu under hösten.

Nya färger på Africa Twin

Ett annat legendariskt namn – Africa Twin – gjorde en efterlängtad återkomst till Hondas mc-utbud 2016. Sedan återkomsten har den mångsidiga offroadhojen lockat över 36 000 kunder. 2018 kom den nya versionen Adventure Sports, med längre fjädringsväg, större bränsletank och andra äventyrsinriktade detaljer. Sedan lanseringen i våras har Adventure Sports sålts i lika många exemplar som vanliga Africa Twin.

Den här hösten kommer Africa Twin Adventure Sports i en ny elegant silvermetallicfärg, samtidigt som färgerna på vanliga Africa Twin har uppdaterats. Den mattsvarta versionen har nu guldfälgar, både den röda och trefärgade versionen har en klassisk Africa Twin-logotyp i svart och den trefärgade varianten har nu inslag av samma kungsblå färg som Adventure Sports.

Information om Hondas hela europeiska mc-utbud finns på www.hondanews.eu