2015-05-12 | Hojar

Nu är det bekräftat – Africa Twin kommer tillbaka!

CRF1000L Africa Twin Adventure

Vi på Honda MC är glada att nu kunna meddela att den mest hyllade motorcykeln genom åren Africa Twin snart är tillbaka. Med en tydlig inriktning i produktionsutvecklingen presenterades en riktig äventyrsprototyp på EICMA mässan i november 2014. Honda bekräftar nu att en helt ny Africa Twin – CRF1000L kommer att finnas tillgänglig för Europas återförsäljare i slutet av 2015.

Vissa motorcykelmodeller lyckas pricka in vad ett MC-äventyr verkligen handlar om. Den ursprungliga Africa Twin, XRV650 som lanserades 1988 efter tre av de fyra Paris-Dakar segrar, var en sådan maskin. Robust med all-round-känsla, hållbar, tillförlitlig, enkel och
smidig att hantera och med en komfort som erbjuder föraren många bekväma timmar bakom styret. Den perfekta partnern för äventyr.

Africa Twin hjälpte till att definiera ett speciellt motorcykel-segment som nu vuxit och blivit till ett av de mest populära världen över. Nya Africa Twin bibehåller alla de egenskaper och förmågor XRV650 och dess efterföljare XRV750 hade, men samtidigt adderar man nu till allt som Honda lärt sig inom offroad under det senaste årtiondet. Inkluderat återkomsten av Team HRC till Dakar 2013.

Med nya Africa Twin kommer även möjligheten att för första gången kunna lägga till Hondas Dual Clutch Transmission (DCT)
teknik till den här kategorin, vilken är unikt för Honda. DCT-systemet har utvecklats och programmerats för att tillhandahålla maximal offroad känsla i nya Africa Twin.

I och med nya CRF1000L Africa Twin kommer garanterat förväntningarna att omdefinieras vad gäller vad en stor äventyrshoj med rejäl kapacitet är kapabel till på både vägar och i terräng. Här öppnas ett helt nytt kapitel i Hondas så lysande historia av
kombinerade motorcyklar byggda för riktiga äventyr.