2019-10-23 | Hojar

GOLD WING 2020

Inför 2018 gjorde Honda om sin ikoniska Gold Wing helt och hållet. Resultatet blev en mycket lättare hoj med ny ram, framfjädring med dubbla länkarmar, Apple CarPlay™, elmanövrerat kåpglas, smartnyckel, 4 körlägen, startassistans för motlut, antispinn och 4 ventiler per cylinder i den maffiga boxersexan.

Till 2020 uppdateras Gold Wings fjädring, bränsleinsprutning och dubbelkopplingsväxellåda för bekvämare touringkomfort och bättre hanterbarhet i låg fart. DCT-versionen finns i den nya färgen ”Matte Ballistic Black Metallic” och ”Pearl Glare White” är ett nytt alternativ för Tour-modellen.

Ända sedan Honda Gold Wing lanserades som en naken tusenkubikare 1975 har den alltid varit den ultimata touringhojen. Hondas flaggskeppsmodell har gjort en egen resa och vuxit både utvändigt och motormässigt under årtiondena, samtidigt som den hela tiden har varit en självklar symbol för lyx, kvalitet och komfort.

Som svar på kundernas önskemål och mc-marknadens utveckling bestämde sig konstruktörerna bakom Gold Wing att årsmodell 2018 inte skulle bli någon vanlig uppdatering, utan ett rejält kliv framåt för maskinen. GL1800 Gold Wing tog alltså en ny riktning och blev en helt ny hoj som var elegantare, lättare och smidigare och hade fokus på en optimal förarupplevelse. Samtidigt fick den många nya funktioner och avancerad teknik som hör hemma på en riktig flaggskeppsmodell. Den pånyttfödda Gold Wing lockade en bredare publik och riktade sig även till en yngre generation av motorcyklister, som kanske inte gillade tidigare modeller eller inte ens visste att de fanns överhuvudtaget.

Årsmodell 2020 är uppdaterad med finslipad fjädring och bättre hanterbarhet i låg fart. Kraftkällan i Hondas lyxiga långfärdsmaskin är fortfarande den urstarka boxersexan som gör körningen enkel och bekväm för både förare och passagerare.

Guldvingen finns i grundmodellen GL1800 Gold Wing och i en Tour-version med toppbox och krockkudde. Båda modellerna bygger på samma motor- och chassiplattform. Hondas smidiga och bekväma dubbelkopplingsväxellåda (DCT) finns som alternativ på båda versionerna.

Motor och chassi konstruerades tillsammans inför 2018, för att flytta förarpositionen framåt och skapa en mycket kompaktare motorcykel. Aluminiumramen är konstruerad runt framgaffeln med länkarmar, vilket möjliggör en framflyttad motor – eftersom framhjulet rör sig upp och ner mer vertikalt – samtidigt som det ger optimal fjädringsprestanda och stabilitet framtill tack vare konstruktionens styvhet och lägre friktion. Fjädringens dämpning kan även justeras elektroniskt.

Den 6-cylindriga boxermotorns storlek optimerades till 2018 utan att förlora något av dess beroendeframkallande effekt eller vridmoment. Den nya elektroniska gasregleringen från 2018 finns kvar till 2020 med 4 körlägen: TOUR, SPORT, ECON och RAIN. Antispinn ser till att bakhjulet behåller greppet medan fjädringsdämpning och kombibromsar (CBS) anpassas utifrån det valda körläget. Startassistans för motlut är ett praktiskt förarhjälpmedel och tomgångsstopp sänker bränsleförbrukningen.

Den manuella växellådan är 6-växlad medan dubbelkopplingsväxellådan har 7 växlar med anpassad kopplingskänsla, växlingshastighet och upp-/nerväxlingsvarvtal för varje körläge. Den har också en krypväxel framåt/bakåt för enklare manövrering i trånga utrymmen. Den manuella modellen har samma backväxelsystem som föregående konstruktion och till 2020 får båda versionerna uppdaterade inställningar för bränsleinsprutning och dubbelkopplingsväxellåda som underlättar hantering i låg fart.

Framförallt erbjuder Gold Wing 2020 en total frihetskänsla med ren körglädje, imponerande prestanda och elegant design. Förarmiljön är ergonomisk och bekväm tack vare aerodynamiska kåpor som leder fartvinden runt föraren, elmanövrerat kåpglas och skön sadel för långa etapper. Praktiska funktioner som smartnyckelsystem, Apple CarPlay™ och Bluetooth-anslutning förbättrar ägarupplevelsen ytterligare.