2018-11-07 | Allmänt | Hojar

CBR1000RR Fireblade och Fireblade SP uppdateras till 2019

Båda modellerna får ordentligt uppdaterad elektronik som bygger på HRC:s erfarenheter från MotoGP och som optimerar maskinerna ännu mer för bankörning.

  • Antispinn (HSTC) med finslipat ingrepp och gasrespons
  • Fler inställningsmöjligheter med Wheelie Control åtskilt från antispinn
  • Uppdaterad gasrespons för bättre känsla in i kurvor och mer vrid i utgångar
  • Mindre ABS-ingrepp i hög fart
  • Nya färger för 2019

Ända sedan Fireblade lanserades 1992 har mottot för modellen varit total kontroll. Den har hela tiden fungerat som en måttstock för hur den enorma kraften i supersportiga tusenkubikare ska göras användbar.

2017 tog CBR1000RR Fireblade ett stort steg i utvecklingen och Honda skrev ett helt nytt kapitel i modellens långa historia. Grundversionen blev mycket lättare och fick en starkare motor som varvade högre och en inverterad Showa 43 mm Big Piston-gaffel som matchade BFRC-bakdämparen (Balance Free Rear Cushion). Den ännu lättare Fireblade SP utrustades med Öhlins semi-aktiva, elektroniska fjädringsstyrning (S-EC) och Öhlins inställningssystem (OBTi).

Båda maskinerna hade en Bosch 5-axlad tröghetsmätare (IMU) som jobbade ihop med motorstyrenheten och en ny elektronisk gasreglering, plus antispinn (HSTC) med 9 nivåer och ABS. Med körlägessystemet kunde föraren anpassa maskinens effekt, motorbroms och antispinn.

Till 2019 har både Fireblade och Fireblade SP uppdaterats utseendemässigt. Samtidigt har båda modellerna viktiga förbättringar som inte syns på utsidan. Det handlar om vidareutvecklad elektronik som bygger på feedback från förare, framsteg hos Hondas R&D-avdelning och erfarenheter från HRC:s MotoGP-team.

2019 ÅRS UPPDATERINGAR I DETALJ

Antispinn

Antispinnfunktionens ingrepp är anpassat för bättre köregenskaper på bana, där man gasar mer och lägger ner hojen djupare än vid gatkörning. Systemet tar nu med bakdäckets profil i beräkningen och det gör att ingreppet blir jämnare och exaktare när maskinen lutar. Därmed beter sig hojen lugnare när antispinn aktiveras i utgången av kurvor, vilket innebär en säkrare känsla för föraren.

Wheelie Control

Många som kör på bana vill ha mycket ingrepp från Wheelie Control och minimalt ingrepp från antispinn för att själva hantera hjulspinn och sladdar, utan att behöva tänka på framhjulslyft och förlorad fart på grund av det. På årsmodell 2017 innebar ett lågt antispinnläge att även Wheelie Control fick en låg nivå. De två funktionerna är nu åtskilda, så att man kan kombinera en låg antispinninställning med en högre nivå för Wheelie Control.

Dessutom är det nya Wheelie Control-systemet programmerat så att framhjulet får en mjuk landning, oavsett hur mycket det lyfter. Därmed kan föraren koncentrera sig helt på att accelerera och hålla nere varvtiden.

Den nya funktionen visas på TFT-skärmen med ett W för Wheelie Control (det finns 3 nivåer) på samma sätt som inställningarna för effekt, motorbroms och antispinn.

Gasrespons in i kurvor

När man kör på bana kan man behöva gå från fullgas till ingen gas väldigt snabbt. Den elektroniska gasregleringens motor jobbar snabbare för att varvtalet ska sjunka fortare när man slår av på gasen. Varvtalet sjunker nu 45 % snabbare när gashandtaget går från helt öppet till helt stängt läge.

Därmed minskar hojens fart snabbare och jämnare, och föraren kan känna sig tryggare i ingången till kurvor.

Gasrespons ut ur kurvor

Utifrån HRC:s erfarenheter från MotoGP har motorn anpassats med mer vrid från halvgas och uppåt (som när man slår på gas ut ur kurvor). Detta gäller särskilt i effektläge 1.

Uppdateringen är optimal för bankörning med mjuka däck, eftersom den ger snabbare acceleration i utgången av kurvor med lägre varvtider som resultat.

ABS

ABS har mindre ingrepp för snabb bankörning, samtidigt som farten minskar mycket snabbare tack vare kvickare respons vid gasavslag.

Färgalternativ

Versionen Matt Ballistic Black Metallic förnyas med inslag av silver istället för rött och Grand Prix Red har tydligare vita ränder upptill på kåporna. Fireblade SP:s trefärgade HRC-lackering Grand Prix Red har också fått kraftigare vita och blå linjer.