2018-11-06 | Allmänt | Hojar

CB125X och CB125M – konceptmodeller

Hondas forsknings- och utvecklingscenter i Rom visar upp två 125-kubikskoncept på EICMA-mässan.

För fjärde året i rad visar Honda upp futuristiska konceptmodeller i ”Design Studio”-avdelningen av Hondas monter på EICMA, världens största mc-mässa. På årets mässa presenterar Hondas forsknings- och utvecklingscenter i Rom två nya designstudier med 125-kubiksmotorer: CB125X och CB125M, som båda bygger på 2018 års CB125R.

Marknaden för 125-kubikare har fått ett uppsving de senaste åren och i Europa ökade försäljningen med 25 % under 2018. Projektledaren Valerio Aiello och hans team har designat de nya, avantgardistiska konceptmodellerna.

CB125M är en naken streetbike i klarrött med tydliga supermotardinfluenser i designen. Den futuristiska formgivningen är avskalad och kantig, med en minimal LED-strålkastare framtill och en sadel som övergår snyggt i en kort och hög bakända.

Den helvita CB125X är en äventyrsinriktad X-modell med skarpa linjer, robusta ytor och en stil som för tankarna till science fiction. Designen är både kraftfull och ren, med en sadel och ram som nästan flyter samman och en framåtlutande, aggressiv attityd överlag.

Framändan på CB125X har ett karakteristisk utseende med tre lampor: en i mitten och en i varje sidokåpa, dels för att förbättra sikten och dels för att ge maskinen en unik look.

Båda modellerna kan säkerligen sätta igång fantasin hos yngre besökare på världens största mc-mässa och ge ett smakprov på de oändliga möjligheter som finns för tvåhjulingar.