2017-11-07 | Hojar

2018 ÅRS NYHETER PÅ EICMA-MÄSSAN I MILANO!

Nya CB1000R och Africa Twin ”Adventure Sports” tar täten när Honda radar upp 2018 års modeller vid EICMA-mässan.

·         Honda breddar sitt utbud av nakna hojar med en spännande caféracerversion av CB1000R.
·         Modellen är rejält uppdaterad med valbara motorlägen, 15 kW högre effekt och 12 kg lägre vikt jämfört med föregående CB1000R.
·         Nya CB300R och CB125R har samma moderna, minimalistiska stil och kvalitetskänsla för yngre förare och nybörjare.
·         Africa Twin firar 30-årsjubileum med den nya versionen ”Adventure Sports”, som har ännu mer fokus på äventyr.
·         Vanliga Africa Twin uppdateras med fyra körlägen, elektronisk gasreglering och förbättrad prestanda på flera punkter.
·         2018 års Gold Wing premiärvisas i Europa och höjer ribban för körglädje, komfort, lyx och kvalitetskänsla.
·         2017 års stora nyhet X-ADV med dubbelkoppling har anpassats mer till offroadkörning med valbar antispinn och en G-knapp som gör att kopplingen slirar mindre vid gaspådrag.
·         Den populära NC-serien får tekniska uppdateringar och finns nu med 35 kW för förare med A2-körkort.
·         De två legendariska Honda-modellerna Super Cub och Monkey återvänder som konceptmodeller.

Inför EICMA-mässan i Milano har Honda avslöjat 2018 års motorcyklar för den europeiska marknaden. Hondas startfält innehåller fem helt nya modeller, två kraftigt uppdaterade maskiner och konceptversioner av två Honda-legender. Hondas nya produktutbud är det bredaste av alla mc-tillverkare och sträcker sig från en nybörjarvänlig 125-kubikare ända upp till det bekväma touringloket GL1800 Gold Wing.

CB1000R, CB300R och CB125R är nakna hojar med ny stil.
CB1000R toppar en trio av nya nakna hojar med en modern stil som har utvecklats enligt designkonceptet ”Neo Sports Café”. Den nya designen är trendig och minimalistisk, och är en spännande blandning av naken sporthoj och caféracer. Alla delar är särskilt utvalda för utseendets skull, men det betyder inte att konstruktörerna har glömt bort prestandan: nya CB1000R är 12 kg lättare och 15 kW starkare än förra generationen. Resultatet är 20 % bättre vikt-/effektförhållande. Modellen har flera körlägen med olika kombinationer av effekt, motorbroms och valbar antispinn tillsammans med ett nytt system för motorstyrning och elektronisk gasreglering.

Det nya utseendet återspeglas även i två andra maskiner som riktar sig till förare i början av sin mc-karriär. CB300R och CB125R är båda byggda för körglädje med låg vikt och varvvilliga motorer. Samtidigt har de kvalitetskomponenter som 41 mm inverterad framgaffel, bakfjädring med justerbar förspänning, radialmonterade 4-kolvsok framtill och flera andra detaljer som brukar finnas på större maskiner, t.ex. instrumentdisplay, LED-belysning och IMU-styrd ABS.

Uppdaterad Africa Twin kompletteras med nya versionen ”Adventure Sports”.
Det är 30 år sedan en av mc-världens mest hyllade modeller, Africa Twin, kom till Europa och det firar Honda med den nya ”Adventure Sports”-versionen av CRF1000L Africa Twin. Den nya modellen har samma trefärgade lackering som originalet och är byggd för mer äventyr både på och utanför asfalten. Bränsletanken är 5,4 liter större än på vanliga CRF1000L Africa Twin. Andra förändringar är längre fjädringsväg, högre sadelhöjd och markfrigång, värmehandtag, extra stor hasplåt och större kåpa med skyddsbåge. I övrigt har äventyrsversionen fått samma uppdateringar som vanliga Africa Twin, alltså elektronisk gasreglering med fyra körlägen, förbättrad antispinn och omarbetat insugs- och avgassystem för bättre gassvar i mellanregistret.

En mer offroadanpassad X-ADV
X-ADV tog marknaden med storm 2017 och såldes i nästan 10 000 exemplar under de första 8 månaderna. Den lyckade kombinationen av bekväm skoter och robust äventyrshoj har blivit ännu mer offroadanpassad till 2018. Nytt är antispinn med flera lägen och en G-knapp som ger mer direkta växlingar där kopplingen slirar mindre, vilket gör maskinen lättare att styra med gasen på lösa underlag. X-ADV finns nu även med 35 kW för förare med A2-körkort.

GL1800 Gold Wing kommer till Europa
Nya GL1800 Gold Wing premiärvisas i Europa vid årets EICMA-mässa. Gold Wing har stått för touringkomfort, lyx och kvalitet i över 40 år och den senaste modellen är en helt ny konstruktion som är byggd för att vara smidigare, lättare och kompaktare. Den klassiska boxersexan har nu fyrventilsteknik och elektronisk gasreglering, fyra körlägen, valbar antispinn och startassistans för motlut. Det nya chassit har aluminiumram, okonventionell framfjädring med dubbla länkarmar istället för teleskopgaffel och bakfjädring med enkelsving.

Gold Wing är fortfarande den enda motorcykeln med krockkudde som tillval och modellen är först i mc-världen med att erbjuda Apple CarPlay (kopplar ihop fordon och iPhone) som standardutrustning. Modellen finns också med en helt ny, tredje generationens dubbelkopplingsväxellåda med sju växlar, som ger ännu bättre touringegenskaper.

Den populära NC-serien utvecklas vidare.
Till 2018 kommer de populära modellerna NC750X, NC750S och Integra att finnas som A2-versioner med 35 kW. På alla tre har motorns maximala varvtal höjts med 900 varv/min till 7500 varv/min för att prestandan ska kunna utnyttjas på ett naturligt sätt på högre varvtal. Dessutom har både NC750X och Integra fått valbar antispinn.

Konceptversioner av två små maskiner med lång historia.
Honda kryddar sin EICMA-presentation med en nostalgitripp i form av två konceptmodeller försedda med den ursprungliga Honda-vingen. Konceptet Monkey 125 har en horisontal encylindrig 125-kubiksmotor tillsammans med moderna funktioner som LED-belysning, smartnyckel, inverterad framgaffel och digitala mätare på det typiska och enormt populära Monkey-chassit.

Slutligen är konceptet Super Cub 125C en ny variant av en riktig klassiker. Förra månaden nådde Super Cub den enastående försäljningssiffran 100 miljoner sålda exemplar, och med den moderna konceptversionen skriver Honda ett nytt kapitel i den tidlösa modellens 59-åriga historia.

2018 Africa Twin