2016-10-04 | Allmänt

HONDA CB1100RS 2017

HONDA CB1100RS 2017

Hondas nya CB1100RS har en minimal, handgjord framtoning och en sportig stil med kvickare chassigeometri, uppdaterad 43 mm Showa Dual Bending Valve tvådelad framgaffel och bakre stötdämpare med separata behållare. Den har även 17-tums gjutna aluminiumfälgar och dubbla radialmonterade fyrkolvsok fram. Motorn har fått uppdaterat insugs- och avgassystem och är nu utrustad med assisterande slitkoppling.

Cirkapris: 144.900 inkl. moms
Färg: svart

Ända sedan 1959 när den tvåcylindriga CB92 Benly lanserades har de två bokstäverna CB alltid betytt mycket för både Honda och Honda-ägare. Bokstäverna blev ännu viktigare 1969 när den fyrcylindriga CB750 gjorde avtryck i mc-historien som världens första serietillverkade superbike och skapade en mall som står sig än idag.

Retrohojar har blivit allt populärare och 2013 släppte Honda CB1100 i Europa, efter att modellen varit en storsäljare på den japanska marknaden. CB1100 tillgodosåg en efterfrågan från en stor kundgrupp som hade väntat länge på en luftkyld fyrcylindrig CB med den rätta traditionella stilen.

Årsmodell 2017 av CB1100 finns i två versioner. Nykomlingen och systermodellen till CB1100EX är CB1100RS (Road Styling). Med lager på lager av retrostil och flera nya prestandauppdateringar innebär CB1100RS en ny sportig inriktning för CB1100.

Maskinen tillverkas i Hondas Kumamoto-fabrik med en helt ny tillverkningsprocess där teknik och expertkunskap prioriteras. Målet är att skapa motorcyklar med fokus på hantverksskicklighet och detaljkvalitet, och en plats i historien som kommer först efter flera årtionden.

M. Imada, storprojektledare för CB1100RS 2017

”Som med tidigare CB-motorcyklar förstår vi den tidlösa glädje våra kunder upplever av att äga och köra en motorcykel med en luftkyld fyrcylindrig radmotor. Därför var det viktigt för oss att bygga vidare på CB1100:s popularitet och glädje att äga. Samtidigt har vi lagt till funktionalitet och kvalitet för att förstärka den fullbordade känslan. Med CB1100EX hoppas vi att många förare kan uppskatta och förstå en riktigt klassisk motorcykelkonstruktion.”

Den avskalade CB1100RS påminner om en 70-talssporthoj med tydliga inslag av caféracer. Den kurviga bränsletanken är tillverkad utan sömsvetsade kanter och ser handgjord ut. Den enkla runda strålkastaren och de två mätartavlorna ger maskinen en tidlös silhuett. Belysningen fram och bak består av lysdioder.

För att matcha den sportigare stilen har CB1100RS-chassit kvickare geometri än EX, med hårdare Showa-fjädring, radialmonterade fyrkolvsok fram, 17-tums gjutna aluminiumfälgar och samma däckdimension som sporthojar. Körställningen är lägre och kompaktare med förarens vikt längre fram för att passa det ändrade chassit.

Den luftkylda fyrcylindriga motorn andas lättare tack vare en omarbetad insugskanal och ett mindre, lättare 4-2-2-avgassystem. En assisterande slirkoppling gör att kopplingshandtaget går lättare och håller bakhjulet stabilt vid nedväxlingar.

Med lite tuffare utseende och prestanda är CB1100RS perfekt för att glida fram i stan och för att känna farten på kurviga favoritvägar på helgerna. Den utstrålar ingenjörskonst av hög kvalitet som lockar betraktaren närmare. Samtidigt är maskinen en plattform som är redo att modifieras efter ägarens fantasi.

Chassi

CB1100RS klassiska vaggram med dubbla stålrör håller motorn med fyra fasta fästen och två gummifästen. Den har snävare styrgeometri än CB1100EX med 26° gaffelvinkel, 99 mm försprång och 1485 mm hjulbas (mot 27°/114 mm/1490 mm) för att ge snabbare styrning och köregenskaper med mer respons. Sadelhöjden är 795 mm och tjänstevikten är 252 kg.

Förutom den aggressivare stilen och körställningen är CB1100RS även utrustad med en tvådelad 43 mm Showa Dual Bending Valve (SDBV) framgaffel. Gaffeln har två ventiler som skapar både kompressions- och returdämpning för en linjär fjädringskänsla, utmärkt komfort och exakt väghållning. Den nya formgjutna övre gaffelkronan av aluminium har polerad finish och är klarlackerad. Den nedre gaffelkronan håller gaffelbenen i ett högre läge.

De dubbla Showa-stötdämparna med separata behållare (och dämpning som matchar framgaffeln) är monterade i en ny aluminiumsvingarm med ett rent utseende tack vare att bromsslangen sitter på undersidan. Ett kedjeskydd av aluminium ersätter det tidigare av plast.

Dubbla radialmonterade fyrkolvsok från Tokico greppar 310 mm flytande skivor med ABS-funktion. Baktill sitter ett enkelkolvsok och en 256 mm skiva. CB1100RS har också svarta 17-tums gjutna aluminiumfälgar med sporthojsdäck, 120/70 ZR17 fram och 180/55 ZR17 bak. Ändringarna påverkar köregenskaperna på tre sätt: snabbare styrning från sida till sida, bättre grepp i kurvor och 3 % snabbare acceleration på grund av att bakhjulets mindre rulldiameter ändrar utväxlingen. Vinklade ventiler underlättar kontroll av däcktryck.

Den synliga motorn och bränsletankens form med kurvor och linjer betyder mycket för en naken motorcykels karaktär och utstrålning. Hondas ingenjörer ville behålla en räckvidd på drygt 300 km, men fokuserade också på att skapa ett handgjort utseende.

Resultatet blev en 16,8-liters bränsletank utan sömsvetsade kanter längs båda undersidorna. Formen är både en hyllning till CB-arvet och en modern konstruktion med en avskuren del som gör ventilkåpan synlig för föraren. Tankdesignen fullbordas med ett flygplansinspirerat tanklock.

Sidokåporna går helt i linje med maskinens moderna caféracerstil och är tillverkade av pressad aluminium med en tunn linjetextur. Sadeln har fått en slank och sportig profil. Svarta sadelskenor ger sömlösa och avskalade linjer. Bakskärmen av stål i svart krom har fått ett rundare tvärsnitt.

Över framdäcket sitter en kompakt svart framskärm av plast som smälter in i maskinens minimalism. Ett långt sidostöd gör maskinen lättare att få upprätt.

Styret sitter 7 mm längre fram (jämfört med föregående konstruktion) och både förar- och passagerarfotpinnarnas hållare är kompaktare och formgjutna av aluminium. Framtill domineras CB1100RS av en rund lysdiodstrålkastare med glödlampa för varselljus. Aluminiumstag håller strålkastaren och på sidorna sitter kompakta lysdiodblinkers.

Hållaren där lysdiodbaklampa, blinkers och nummerplåt sitter har minimerats för ett strömlinjeformat utseende. Den runda hastighetsmätaren och varvräknaren har sidensvarta höljen med ett kromband. Funktioner som visas är bränslemätare, klocka, växelläge och färddator med bränsleförbrukning och räckvidd. Tändningslåset manövreras nu med en vågformad nyckel.

CB1100RS finns i färgen Graphite Black med en extremt slät finish som antyder upprepad och noggrann våtslipning.

Motor

Hjärtat i CB1100RS är den kraftfulla motorn med dubbla överliggande kamaxlar. Linjär, omedelbar effekt i massor över hela varvtalsregistret kännetecknar motorn. Maxeffekt är 66 kW vid 7 500 varv/min och max vridmoment 91 Nm vid 5 500 varv/min.

Motorn är svart med motor- och ventilkåpor i naturlig aluminium. Den är luft- (med 2 mm flänsar) och oljekyld (med en 9-raders 335 mm oljekylare framtill) och varvar till 8 500 varv/min. Kompressionen är 9,5:1 och borrning och slag är 73,5 mm x 67,2 mm.

De dubbla kamaxlarna drivs av en kedja i mitten av motorn och insugs- och avgasventilernas vinkel är 26,5°. Insugsventilerna har 27 mm diameter med 2,5 mm skaft och avgasventilerna mäter 24 mm med 2,5 mm skaft. En enkel sekundär balansaxel ger en jämn motorgång.

PGM-FI och ett enkelt 36 mm spjällhus matas genom en omarbetad, kortare insugskanal och ett nytt luftfilter. De kromade ljuddämparna är mindre: 70 mm kortare, 7 % mindre diameter och 2,4 kg lättare. Ändringarna ger motorn bättre respons på låg- och mellanvarv.

Invändigt är ljuddämparna uppdelade i två expansionskammare med dubbla perforerade mellanrör optimerade för resonans och ett härligt ljud från radfyran. Nerläggningsvinkeln är bättre tack vare att båda ljuddämparna sitter närmare chassit. De främre avgasrören har dubbla väggar som förhindrar missfärgning av värmen.

Motorn har nu en assisterande slirkoppling. Formgjutna aluminiumkammar sparar vikt och kopplingshandtaget kräver 16 % mindre kraft. Samtidigt minimeras bakhjulsstuds på grund av motorbroms vid snabba nerväxlingar. Den sexväxlade växellådan med noggrant anpassade utväxlingar för 1:an till 5:an ger kvick respons och acceleration, medan 6:an är en överväxel för lägre bränsleförbrukning och lägre varvtal i motorvägsfart. Sekundärdrivningen består av en 530-kedja.

CB1100RS-motorn uppfyller EURO4-kraven.

MotorFyrcylindrig radmotor, luft-/oljekyld, DOHCMotorns slagvolym (cm³)1140Borrning ´ slag (mm)73,5 x 67,2Kompression9,5:1Max effekt66 kW/7 500 varv/min Max vridmoment91 Nm/5 500 varv/min BränsleförsörjningPGM-FI elektronisk bränsleinsprutningBränsletankvolym16,8 literStartanordningElstartBatterikapacitet12 V 11,2 AhKopplingstypVåt flerskivig kopplingVäxellådstyp6-växladSekundärdrivningKedjaRamtypVaggram med dubbla stålrörChassimått (L x B x H)2 180 x 800 x 1100 mmHjulbas1 485 mmStyrvinkel26°Försprång99 mmSadelhöjd795 mmMarkfrigång130 mmTjänstevikt252 kgFjädring fram43 mm konventionell gaffel (SDBV) med justerbar fjäderförspänningFjädring bakDubbla stötdämpare med justerbar fjäderförspänningHjul framFormgjuten aluminium, 10 ekrarHjul bakFormgjuten aluminium, 10 ekrarBakdäck180/55 R17Framdäck120/70 R17FrambromsHydrauliska dubbla flytande 310 mm skivor med radialmonterade fyrkolvsok (2-kanals ABS)BakbromsHydraulisk skiva (2-kanals ABS)StrålkastareLysdiodAlla specifikationer är preliminära och kan komma att ändras.

Motor Fyrcylindrig radmotor, luft-/oljekyld, DOHC
Motorns slagvolym (cm³) 1140
Borrning ´ slag (mm) 73,5 x 67,2
Kompression 9,5:1
Max effekt 66 kW/7 500 varv/min
Max vridmoment 91 Nm/5 500 varv/min
Bränsleförsörjning PGM-FI elektronisk bränsleinsprutning
Bränsletankvolym 16,8 liter
Startanordning Elstart
Batterikapacitet 12 V 11,2 Ah
Kopplingstyp Våt flerskivig koppling
Växellådstyp 6-växlad
Sekundärdrivning Kedja
Ramtyp Vaggram med dubbla stålrör
Chassimått (L x B x H) 2 180 x 800 x 1100 mm
Hjulbas 1 485 mm
Styrvinkel 26°
Försprång 99 mm
Sadelhöjd 795 mm
Markfrigång 130 mm
Tjänstevikt 252 kg
Fjädring fram 43 mm konventionell gaffel (SDBV) med justerbar fjäderförspänning
Fjädring bak Dubbla stötdämpare med justerbar fjäderförspänning
Hjul fram Formgjuten aluminium, 10 ekrar
Hjul bak Formgjuten aluminium, 10 ekrar
Bakdäck 180/55 R17
Framdäck 120/70 R17
Frambroms Hydrauliska dubbla flytande 310 mm skivor med radialmonterade fyrkolvsok (2-kanals ABS)
Bakbroms Hydraulisk skiva (2-kanals ABS)
Strålkastare Lysdiod
Alla specifikationer är preliminära och kan komma att ändras.